Bat For Lashes szexboszorkává változott

2015.08.24. 16:32, Frontrecorder

sexwitch.jpg

Sexwitch - ezzel a figyelemfelkeltő névvel alakított szupergrupot Bat For Lashes, a TOY és Dan Carey producer, akik így együtt hetvenes évekbeli pszichedelikus rock- és tradicionális népdalokat dolgoztak fel többek közt Iránból és Thaiföldről, mert miért ne.

A különleges projekt előzménye egy 2013-ban kiadott dal, amit Natasha Khan és a TOY rögzített The Bride címmel. A felvételt eredetileg az iráni Amir Rassaei adta elő és a Funk, Psychedelia and Pop from the Iranian Pre-Revolution Generation című válogatáson szerepel, ezt a lemezt a zenekar agyonhallgatta, miközben Dan Carey producerrel dolgoztak a stúdióban. Carey Khannal is szoros kapcsolatban áll, ő volt a legutóbbi, 2012-es albumának fő zenei rendezője is, és egy nap azzal hívta fel az dalszerző-énekesnőt, hogy menjenek el lemezeket túrni. Sikerült is zsákmányolniuk jó pár egzotikus pszichedelikus rock- és folklemezt, amiket aztán otthon végighallgattak, és ekkor támadt az ötletük, hogy csináljanak ezekből egy feldolgozáslemezt. A dalok szövegét a barátaikon keresztül fordíttatták le, és Khan a különböző változatokból ollózta össze az általa énekelt interpretációkat, míg a zenét Khan javaslatára a TOY játszotta fel - egy nap alatt, minden dalt első nekifutásra. A Sexwitch-re keresztelt projekt bemutatkozó anyagán hat feldolgozás szerepel, két iráni, két marokkói, egy thaiföldi és egy amerikai dal átirata (ezekről bővebben beszél Khan a Pitchforknak adott interjújában), a lemez szeptember 25-én jelenik meg, előzetesen itt van róla a Helelyos című keményen funkolós iráni szám kísérteties hangulatú, pszich-esített újragondolása.

Bat For Lashes (aki tavaly szerepelt Damon Albarn szólólemezén, felvett egy dalt a Body Of Songs anatómiai témájú válogatáshoz, illetve Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész soundtrackjéhez, sőt, ruhakollekciót is tervezettegyébként dolgozik a negyedik albumán, amely reményei szerint jövő tavasszal meg is jelenhet, de a készítését a filmes munkái lassítják - az MTV felkérésére rendezett egy rövidfilmet, ezt hamarosan bemutatják, jelenleg pedig egy nagyjátékfilm forgatókönyvén dolgozik.De most halljuk akkor, mint Szexboszorka:


és a Helelyos eredetije:

https://recorder.blog.hu/2015/08/24/bat_for_lashes_szexboszorkava_valtozott
Bat For Lashes szexboszorkává változott
süti beállítások módosítása