Itt a Cseh Tamás Program – Bagossy Brothers Company

2015.08.06. 10:30, rerecorder

bagossy_brothers_company.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme a Bagossy Brothers Company, az abc-rendben a második.

Képzeljünk el egy testvérpárt és még három fiatal erdélyi srácot, akik évek óta zenélnek együtt. Ismerik egymás hangját, stílusát, ritmusát, tudják, a másik mikor csavarint egyet a számszerkezeten, és előre megmondják, milyen riffekkel fűszerezné társuk a következő akkordmenetet. És képzeljük el, hogy ezek a fiúk elkezdenek saját számokat játszani. Erdélyben először ötvözve az indie-alternatív-folk műfajokat.

Alig több mint két esztendős zenekar túl 150 koncerten. A Bagossy-testvérek nevét viselő gyergyószentmiklósi formáció 2013 májusában alakult, és decemberben meg is jelent Ha rólad szólna című, hét saját számot tartalmazó kislemezük. Az EP több dalát (Add vissza a játékom, Ha rólad szólna, Van egy ház) azonnal játszani kezdték az erdélyi rádiók. A következő évben már több mint 70 élő koncertet adtak: felléptek többek között Tusványoson, az EMI táborban, koncerteztek a Művészetek Völgyében (ahová idén is várja őket a közönség) és a YouthFesten is. A kultura.hu-nak adott interjúban Tatár Attila gitáros a banda nevében is leadta voksát az élőzenére: „A kulcs mindenképpen az élő produkció, a dalok milyensége mellett. Hiszen egy koncerten sokkal többet át tud adni hallgatóinak a zenekar. Ha pedig ezek az összetevők megvannak, szerintem bárhol a világon bármit el lehet érni vele.”

Idén elkészült az együttes profi honlapja és az Élj a mának című nagy sikerű sláger hivatalos live videója, márciusban a Cseh Tamás Program és Szalai Attila mentor segítségével megjelent a Bagossy Brothers Company Elviszlek albuma, 2015 tavaszán pedig lemezbemutató turnéra is indultak a fiúk. Elvitték a zenéjüket többek között Nagyváradra, Csíkszeredára, Székelyudvarhelyre, visszatérő vendégek voltak a Szent György Napokon, és az Irie Maffia előtt zenéltek a 22. KMDSZ Napokon, Kolozsvárott.

Ahogy tavaly, idén is sűrű nyári program áll előttük: folyamatosan koncerteznek erdélyi és magyarországi helyszíneken. Dévaványa, Veszprémi Utcazene Fesztivál, Tusványos, Kapolcs, A38 – és ez csak néhány példa. Jó zenét, élő adásban, közvetlenül – nagyjából így írható le a Bagossy Brothers Company ars poeticája.


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/06/itt_a_cseh_tamas_program_bagossy_brothers_company
Itt a Cseh Tamás Program – Bagossy Brothers Company
süti beállítások módosítása