Itt a Cseh Tamás Program – BABEL

2015.08.05. 11:23, rerecorder

babel_1.jpg

A Cseh Tamás Program induló zenekarokat-előadókat támogató alprogramjának 42 nyertese közül augusztusban 16-ot mutat be a CSTP a Recorderen, íme a BABEL, az abc-rendben az első.

„Ez az öt ember egy egység, ha bárki hiányozna, nem működne a zenekar. És persze akkor sem, ha nem lennénk mindig pofátlanul őszinték” – mondja a BABEL zenekarról Ipolyi-Gáts Hunor énekes. A rockot játszó és azért rajongó banda, amely 2013 év végén alakult Budapesten, a Cseh Tamás Program sikeres pályázóinak egyike, sőt idén a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató legjobb kilenc versenyzője között zúzhattak az Akvárium színpadán.

Energikus, lendületes és hangos – így jellemzi saját zenéjét a BABEL, vagyis Ipolyi-Gáts Hunor (ének), Sidó Attila (gitár), Áldott András (gitár), Kocsis Zoltán (basszusgitár) és Balasi Ádám (dob), akik mindannyian a Kőbányai Zenei Stúdióban tanultak. Zenéjük rock – az ennél szűkebb kategorizálást azonban nem szeretik, vannak ugyanis keményebb és lágyabb hangzású számaik is. Ám nem csak a dalokra jellemző a sokszínűség: a szövegeiket illetően is szépen megfér egymás mellett a magyar és az angol nyelvű dal. Utóbbi azért meghatározó számukra, mert többek között olyan világhírű bandák hatottak rájuk és inspirálják őket, mint a Foo Fighters, a Led Zeppelin vagy a The Beatles.

A budapesti zenekar igen fiatal, ám már 2014-ben számos koncerten és tehetségkutatón vettek részt – jó eredménnyel, illetve ők adták az az évi Sziget Fesztivál első koncertjét az ÉTER Tehetségkutató Fesztivál nyerteseként. A fesztiválfellépések sora idén is folytatódik: velük kezdődött a 2015-ös VOLT, fellépnek a székesfehérvári FEZEN-en, a zamárdi Strand Fesztiválon, és természetesen ott lesznek a Sziget fellépői között is.

Lökést jelentett karrierjükben, hogy a Cseh Tamás Program sikeres pályázójaként lemezt és klipet készíthetnek, illetve szakmai támogatásul mentort is kaptak.

A koncertjeik fergetegesek, ezer százalékon teljesítenek, ám sosem elégednek meg magukkal. „Amit át szeretnénk adni, azt leginkább a koncerteken, személyesen tudjuk. A médiaérdeklődéstől persze nem szálltunk el, és nem is szabad soha, mert ahhoz képest, amit el lehet érni, mi még szinte sehol sem tartunk. Olyan nagy zenekarok vannak előttünk, amelyek mindent letettek az asztalra, amit le lehetett. Igaz, hogy mi a koncertjeinken mindig ráteszünk egy lapáttal az előző produkciónkra, de őket kellene felülmúlnunk. Akkor mondhatnánk azt, hogy elértünk valamit – vallják a tagok.


A BABEL lemezmegjelentető koncertje szeptember 3-án lesz az A38-on, Facebook-eseményoldal


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/08/05/itt_a_cseh_tamas_program_babel
Itt a Cseh Tamás Program – BABEL
süti beállítások módosítása