Stas global bass kalauza

2015.07.22. 17:00, Frontrecorder

stas_2.jpg

Hétfőn adott ki egy új számot szeptemberben érkező második albumáról Stas. A fiatal producer a global bass egyik fő hazai zászlóvivője, azé az irányzaté, amely miközben világszerte évek óta komolyan pörög és az itthoni képviselői szép nemzetközi sikereket érnek el, különös módon Magyarországon még nem tudott áttörni. Egy kis lökést adhat talán ennek ez a global bass szelekció Stas összeállításában, kedvcsinálóul ehhez a vérforraló, seggrázós tánczenei szubkultúrához.

Jöjjenek tehát Stas kedvenc/inspiráló/meghatározó global bass-felvételei, többek közt ausztrál, amerikai, észt, francia, holland, magyar, német, olasz producerektől, bizonyítva, hogy ez tényleg minden tekintetben egy globális, és rendkívül sokszínű irányzat ("ez is csak egy nagyon vékony szelet számomra, 100 szám se lenne elég a bemutatására" - fogalmaz a színtér hazai kiválósága.) A playlist alatt Stas kommentárjai olvashatók az egyes számokhoz.


Buraka Som Sistema: Hangover (BABABA)

Ha lehet egy együttesbe szerelmesnek lenni, akkor nekem a Buraka életem szerelme. Szinte bármelyik számukat hallgatva az jut eszembe, hogy valahol épp a világ legdurvább buliját csinálják meg és egy álmom válna valóra, ha végre láthatnám mit művelnek élőben.

Clap! Clap!: Kuj Yato

Clap! Clap! tavaly hozott a világra egy olyan lemezt, amit hallgatva egy mesekönyvben érzem magam. Afrikai sámánok, oroszlánok, elefántok elevenednek meg valamiféle varázslatos környezetben.

Daniel Haaksman: Sabado ft. Bulldozer (Castro Remix)

Daniel Haaksman és Castro már régóta a kedvenceim közé tartoznak. Ez a szám pedig ötvözi azokat a dolgokat, amiket mindkettőjük munkájában annyira szeretek, plusz számomra a nyugalom szigete. Az egyszerűsége lehetővé teszi a hallgató számára, hogy ne a szám különböző összetevőire koncentráljon, hanem átadja magát az atmoszférának.

Swick & Lewis CanCut: Fizzy

Ez egy nagyon bájos partizene, tökéletesen el van találva benne a tropical bass gumi/műanyag hangzása és bolondsága.

Schlachthofbronx: Every Day Of The Week ft DJ Assault

Szexi minimalizmus + teljes megőrülés = Schlachthofbronx. Ez csak egy a sok-sok hibátlan számuk közül. Azt hiszem, amióta csak elkezdtem elektronikus zenét csinálni ők az egyik leginspirálóbb előadók számomra.

Missy Elliot: Work It (King Kong Goes Duro Remix)

King Kong azon kívül, hogy mindig nagyon forró zenét csinál egy rém rendes arc. Ez a remixe azóta a szettjeim részét képzi, hogy megjelent, de még az is lehet, hogy nem zenéltem még úgy, hogy nem volt bekészítve King Kong zene.

Branko: Eventually (feat. Alex Rita & Bison)

Branko az Enchufada kiadó feje, a Buraka Som Sistema producere és még sok más ügyben aktív, szerintem jelenleg a legmeghatározóbb résztvevője a global bass színtérnek. Hamarosan megjelenik az Atlas című lemeze, amit már nagyon várok.

R3HAB+Franky Rizardo: Afrika (R3hab & Ferruccio Salvo Remix)

Egy dél-amerikai dzsungel közepén vagy és egy csapat bennszülött harcos próbál elkapni, hogy megegyen vacsorára, te pedig elkezdesz menekülni. Körülötted minden él és mozog, te meg csak szaladsz a sötétben.

Slap In The Bass: Indian Legends

A Slap In The Bass duó az egyik leginspirálóbb magyar előadó számomra a mai napig. Olyan dolgokat valósítanak meg a zenéikben, amikre mindig is vágytam a saját dolgaimban és még többet.

The Clerk X Milangeles: Serpentor

Olaszországból nagyon menő dolgok jönnek. The Clerk és a Milangeles közös és szóló zenéi mind a szettjeim részét képzik.

Bison & Squareffekt: Neon Lights

Ez a szám csillogással és valamiféle sejtelmes erotikával van tele. Számomra nagyon izgalmas, ahogy a lassúzásból hirtelen átvált fülledt, pörgős, izzadós tempóba, majd vissza.

Freak Castro: Bicho Bolita (Rafael Aragon rmx)

Rafael Aragon az egyik legismertebb nagyon underground arc az amúgy is underground európai tropical színtéren. A nevével szinte minden a színtéren jelenlévő kiadónál vagy eseménynél találkozik az ember. A zenéiben közel-keleti, afrikai és dél-amerikai latinos elemek ötvözését lehet megfigyelni.

Bert On Beats: Arriba

Ez a szám kíméletlenül pusztít bárhol, bármikor. Bert On Beats pedig az egyik legnagyobb játékos, aki minden alkalommal tüzes dolgokkal ajándékozza meg a közönségét.


Stas a Black Magic után már a második trekket osztotta meg szeptemberben megjelenő következő albumáról, íme a törzsi rituálészerűen delejező Blood:

Címkék: global bass stas
https://recorder.blog.hu/2015/07/22/stas_global_bass_kalauza
Stas global bass kalauza
süti beállítások módosítása