Fotók kerültek elő a Nirvana legelső koncertjéről!

2015.07.21. 16:52, subrecorder

screen-shot-2015-07-20-at-3-40-26-pm.png

Ha azt gondolnánk, hogy a Kurt Cobain életéről szóló Montage Of Heck című filmmel a Nirvana-sztori minden apró részlete a helyére került, tévednénk - szerencsére, mert akkor nem örülhetnénk olyan gyöngyszemeknek, mint az a most előkerült néhány fotó, ami a zenekar legelső koncertjén készült, 1987 márciusában. A képeket egy tinédzser lány találta apja gyűjteményében.

A szóban forgó férfi, Tony Poukkula a 80-as évek végén fiatal zenész volt, egy középsuliba járt Kurt Cobainnel (és ezáltal a Melvins énekesével, Buzz Osborne-nal is), itt barátkoztak össze, olyannyira, hogy végül az ő szüleinek a házában, a Washington állambeli Raymondban, egy a fáma szerint durván lerészegedős házibuliban adta első koncertjét a Nirvana, amelyet akkor Cobainen kívül Krist Novoselic és Aaron Burckhard alkotott. Még a setlistből is sikerült darabokat megmenteni, előadásra kerültek olyan korai Nirvana-dalok, mint a Downer, vagy a Hairspray Queen, valamint három Led Zeppelin-feldolgozás, melyeken amúgy maga Poukkula ritmusgitározott. Az ő lánya talált most pár fotót az estéről és tette közzé a Twitteren, ekkor derült ki, hogy valóban ez volt a Nirvana első koncertje. Azt nem tudjuk, milyen fogadtatása volt a zenekarnak (pár részeg gimnáziumi havert nem lehetett túl nehéz lenyűgözni), mindenesetre Kurt Cobainnek nem ment el a kedve a zenéléstől az este után.

Tehát akkor íme, néhány most előkerült fotó a Nirvana 1987-es első koncertjéről (van több is, de azt a fotókat felvillantó lány már nem osztja meg a nyilvánossággal):

nirvana1987.jpg


ez pedig egy hangfelvétel erről a bizonyos házibuli-koncertről:

https://recorder.blog.hu/2015/07/21/fotok_kerultek_elo_a_nirvana_legelso_koncertjerol
Fotók kerültek elő a Nirvana legelső koncertjéről!
süti beállítások módosítása