M.I.A. most kardokkal támad

2015.07.14. 11:07, subrecorder

mia-matahdatah-scroll-01-2015-billboard-650.jpg

Nézzenek oda, ilyen is történik néha! Maya Arulpragasam, vagyis M.I.A. idén tavasszal nyárra ígért új zenéket és kivételesen tartotta is a szavát, ráadásul két igen lenyűgöző videó is jár hozzájuk, melyekben például karddal vágnak el uborkákat emberek nyakáról.

M.I.A. Matangi című lemezének megjelenése és JAY Z Roc Nation kiadójától való nem túl szép távozása óta két új saját dalt osztott meg, melyek sajnos már nem elérhetőek, viszont most, hogy bejelentésre került a Srí Lanka-i származású énekesnő ötödik nagylemeze, a Matahdatah, talán nemsokára jobb minőségben újra hallgatható lesz a Platforms és a Can See Can Do. Vannak viszont ezek helyett teljesen új felvételek is tőle, elsőként a francia producer Surkinnal közös The New International Sound Pt. II, melynek videóját Kína legnagyobb, 36 000 diákot köreiben tudó harcművészeti iskolájába forgatták. Az itteni gyerekek egészen elképesztő dolgokat művelnek (főleg egy kislány a kardjával), lenyűgöző és borzongató is nézni, ahogy egyszerre több ezren gyakorlatoznak.

Ha már kardok, M.I.A. saját neve alatt is megosztott egy új dalt, Swords címmel, melynek a nyomaték kedvéért a beatjében még kardcsörgés is szerepel. Ez a szám egyébként az énekesnő nagyszabású videósorozatának most Apple Musicon keresztül bemutatott első részében, a Matahdatah Scroll 01 Broader Than A Borderben hallható, a Warriors című, előző lemezén szereplő dallal együtt. A klip első felvonásában ezúttal Indiában ugyan, de szintén gyerekeket látunk, akik valamiféle kardos bemutatókat tartanak, többek közt emberek nyakától milliméterekre eltartott uborkákat vágnak félbe, ez kifejezetten félelmetes. A kisfilm második felében gyakorlatilag végig egy afrikai táncost vesz a kamera, amint egyre jobban rugózó lábbal ropja, a végére olyan gyorsan és olyan tökéletes ritmussal, hogy azon sem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy robot az illető. Hogy a Matahdatah című új M.I.A. lemez pontosan mikor jelenik meg, azt nem tudni, viszont addig még több ilyen videóra is lehet számítani, szóval lesz mivel elütni az időt.


M.I.A. és Surkin közös dala és klipje:


és a Matahdatah Scroll 01 Broader Than a Border:

Címkék: mia m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2015/07/14/m_i_a_most_kardokkal_tamad
M.I.A. most kardokkal támad
süti beállítások módosítása