Premier! tshabee: Mesmerize EP

2015.07.12. 15:15, Frontrecorder

tschabee.jpg

A pécsi gyökerű Stas nem csak producerként aktív, de nagy elánnal futtatja Babylon Records nevű saját kiadóját is, amelynek legfrissebb megjelenését egy debreceni producer jegyzi - íme tshabee keleti beütésű, delejező global bass EP-je.

A művésznevét szigorúan kisbetűvel író tshabee nem új név a hazai elektronikus tánczenei undergroundban, idestova tizenöt éve készít zenéket. Ezalatt volt számos megjelenése, többek közt a Chi Recordings-nál, köztük saját számok, illetve nem hivatalos és hivatalos remixek egyaránt (itthon olyanok dalait dolgozta át, mint az Amorf Lovagok, az Anez, a Kerekes Band, a Péterfy Bori & Love BandSuperStereo vagy a The Gomb). A dj-producer elmúlt néhány hónapja pedig eddig különösen sűrű volt: szerepelt az ASAN kiadó első válogatásán és a szülővárosának földalatti elektronikus színterét bemutató Future Sound Of Debrecen kompiláción, jelentek meg remixei (a fentebb már említett Amorf Lovagok-, illetve SuperStereo-átirata, illetve a legfrissebb a Kerekes Bandnek), most pedig itt egy új saját kétszámos EP-je. Anno a drum'n'bass-től indult, de az azóta eltelt másfél évtizedben mindenféle más hangzásban is alkotott, legyen az glitch-hop, dubstep, techno, bass music vagy kísérletezősebb elektronika. "Ha műfajt tekintek, elég eklektikusan gondolkodom, illetve egy zenén belül is. Ami mondhatni fix, az a mély basszus" - mondja erről ő. "Rengeteg, mások számára jelentéktelen dologban meghallom a zenét, a ritmust, ami beindítja az agyamat, és máris megy a groove. Érted, én az MRI-ben technót hallottam meg, egyből oldott lettem."

Itt debütáló kétszámos EP-je pedig törzsi ritmusokkal és keleties motívumokkal átfuttatott "deep global bass", ami közel áll Stas zenei világához, nem véletlen, hogy lecsapott rá. "Szeretem a tribal feelinget is nagyon, plusz szeretem a mélyebb dolgokat, kicsit kaptam a keleti szellőből, és páff, lett a Mesmerize. Sokat ültek csendesen, majd megmutattam Stas-nak, aki ugye a magyar, tribal vonalat képviselő Babylon Records kiadót jegyzi, és nagyon tetszettek neki." - foglalja össze a zenék megjelenésig vezető útját tshabee.

És akkor íme, tshabee új EP-je: 

https://recorder.blog.hu/2015/07/12/premier_tshabee_mesmerize_ep
Premier! tshabee: Mesmerize EP
süti beállítások módosítása