Death Angel, Destruction – Thrash-invázió a Rockmaraton második napján!

2015.07.03. 18:00, Recorder.hu

destruction-band.jpg

(X) A rockzene evolúciójában elkerülhetetlen volt az a forradalom, amit a Motörhead felbukkanása okozott. A punk és a rock n’ roll lendülete találkozott a bimbózó brit metal erejével – ez tökéletes táptalajnak bizonyult a 80-as évek elején születő extrém műfajoknak. A katalizátor egyértelműen a Venom Black Metal című zsigeri, gonosz műve volt, a thrash úttörői kivétel nélkül legfőbb hatásként emlegetik.

A thrash metal melegágyaiban (Los Angeles, San Francisco és a német iparvárosok) szinte párhuzamosan épülő műfaj természetesen több ligát is kitermelt, ahogy az Államokban a Metallica és a Slayer vált vezetővé, úgy Európában a Sodom és a Kreator. Azonban mindkét fronton akadtak kevésbé szerencsés riffgyárosok, akiknek átütő sikere talán csak néhány nüanszon múlott. A Frisco környéki szcénában ilyen volt a 82-ben alakult Death Angel, akik alaposan kivették részüket a helyi underground építéséből, viszont a multikiadós lemezre már túl későn, 1990-ben került sor – épp a műfaj lecsengésekor. A Geffen akármit nem gondoz, ha az Act III előbb válik közkinccsé, ott lenne a helye a Kill ’Em All és a Show No Mercy mellett. A thrash-fanatikusok polcán így is ott van, akárcsak az utóbbi idők Death Angel-remekművei, a Relentless Retribution és a The Dream Calls for Blood, amelyek soha nem látott magasságokba lökték a zenekart. A két őstag, Rob Cavestany gitáros és Mark Osegueda énekes három kiváló képességű muzsikussal (Ted Aguilar – gitár, Will Carroll - dob, Damien Sisson – gitár) fixálta a felállást, ebben érkeznek július 14-én az idei Rockmaraton Soproni Nagyszínpadára.

Az amerikai ötös leigázó műsorát a német Destruction vezeti fel ezen a keddi napon. Schmierék meghatározó szerepe alig marad el a két fent említett élharcosétól, tulajdonképpen az A-ligát erősítik ők is immáron 33 éve. Ahogy az a euro-thrashnél általános, a Destruction zenéje is nagyon közel áll a klasszikus black metalhoz, itt aztán elvétve kallódik egy-egy középtempó. Mike Sifringer gitáros és Marcel "Schmier" Schirmer basszer/énekes nem zökkent ki az elmúlt három évtized során a mesteri, eszeveszett tempójú thrash-himnuszok fabrikálásából, időről időre megbízhatóan hozzák a minőséget. A legendás alakulat ’99 óta trióban üzemel, úgy tűnik, Wawrzyniec "Vaaver" Dramowicz dobossal egész jól kijön a két metálveterán, hiszen már hetedik éve vele darálják a Destruction-opuszokat. A nyakmerevítőt nem árt előre bekészíteni tizenötödikére!

Rockmaraton-hírek a Facebookon: www.facebook.com/rockmaraton

Event: www.facebook.com/events/1108185949207740

Címkék: rockmaraton
https://recorder.blog.hu/2015/07/03/death_angel_destruction_thrash-invazio_a_rockmaraton_masodik_napjan
Death Angel, Destruction – Thrash-invázió a Rockmaraton második napján!
süti beállítások módosítása