Klippremier! Ed Is On: Lányok, fiúk

2015.06.24. 14:00, rerecorder

edison_press2015_01.jpg

Az Ed Is On zenekar – miután tavaly ősszel már bemutatott itt a Recorderen egy Jordán Adéllal közös számot – most készülő első nagylemeze felvezetőjeként rögzítette Lányok, fiúk című egyszálgitáros dalát, amelyhez a szám egyszerűségével összhangban lévő videót is készítettek. A dal a koncertekről már ismerős lehet, gyakran felhangzik ráadásszámként, de eddig még stúdióverzió nem készült belőle. A videó főszereplője a zenekar frontembere, Tasnádi Bence, a Katona József Színház színművésze, a felvétel érdekessége pedig, hogy egykamerás, vágás nélkül videó.

Az Ed Is On szentendrei gimiszenekarként indult 2005-ben, aztán némi szünet után 2013-ban reaktiválták magukat, úgy, hogy az alapító-frontember Tasnádi Bence akkor már színészként is ismert volt. A gyakran Jordán Adél vendégénekesnővel szereplő együttes nyár végén jelentkezik első nagylemezével, amit ezzel a kedves dallal és klippel vezetnek fel. Az elkészült videóról Tasnádi Bence mesélt a Recordernek: „Olyan videóban gondolkodtunk, amit minél rövidebb idő alatt, költséghatékonyan és önállóan létrehozhatunk. Jómagam, talán a színházi kötődés miatt, vonzódom a vágatlan felvételekhez, sokkal komolyabb koncentrációt követelnek az alkotóktól, s ezáltal izgalmasabbak is. Az eredeti terv az volt, hogy a Népfürdő utca és a Jászai Mari tér közti távolságot végigfutom a rakparton, a BKV-hajóval párhuzamosan, míg Andris, a dobosunk mindezt a fedélzetről rögzíti. A mutatvány meg is valósult, de az út több, mint 10 percet vett igénybe, és ugyan odaértem a mólóhoz és elcsíptem a járatot, de a kamera hosszú percekre szem elől tévesztett, a Hotel-hajók és parkoló buszok összezártak előttem, és nem utolsó sorban a dal, 3 perc után véget érvén, magára hagyta a képet. De az ötletbe beleszerettünk, nem hagytuk annyiban, és egy napsütéses vasárnap délután kifurikáztunk a Pap-szigetre, ahol ismét nekirugaszkodtunk a történetnek, immár egy motoros csónakkal, és kikötöttük, hogy a felvétel legfeljebb a dal időtartamát ölelheti fel. Nos, ezzel elsőre meg is voltunk. Utána csináltunk még két felvételt a "labornak", de természetesen mindkettő rosszabb lett, ahogy ez a spontán dolgoknál lenni szokott… A végeredmény egy egyszerű, de személyes videó, ami szerintem maximálisan tükrözi a dal hangulatát.”

Az Ed Is On legközelebb július 4-én ad koncertet az A38 tetőteraszán (Facebook-eseményoldal), de a nyár folyamán több fesztiválon is elcsíphetők lesznek (EFOTT, FEZEN, Művészetek Völgye).

és akkor a nyárias hangulatú, ötletes egysnittes videó: 

 

http://edisonzenekar.hu

http://facebook.com/EdIsOnHungary 

https://recorder.blog.hu/2015/06/24/klippremier_ed_is_on_lanyok_fiuk
Klippremier! Ed Is On: Lányok, fiúk
süti beállítások módosítása