Albumpremier! Revue: Digital Love

2015.06.02. 13:15, rerecorder

revue_live_1.jpg

Sívó Dániel karrierjét régóta, még a posztpunkos indierockos Panic Radio 2005-ös indulásától figyeljük, szerettük a 2011-től működő Radio Panic elektropopját is, és persze szerettük a 2012-ben Revue néven indított szólóprojektet is, ami kezdetben globálbasses volt, aztán 2013-ban már egy perfekt nyári house-os számmal jelentkezett (You Can Handle It). Ez nincs rajta a most megjelenő Digital Love című első albumon, de az azóta kijött dalok (Alive, Perfect Love és az tavasszal kiadott, rúdtáncos klippel feldobott Save It For You) szépen összeállnak az új szerzeményekkel ezen a tökéletes időpontban kiadott elektrofunkos, house-os, soulos, popos, azonnal fülbemászó albumon. Premier!

revue_digital-love_borito_2000.jpgSívó Dániel ugyan idén létrehozta élő zenekarát, a Revue Live-ot (a lemezt is a formációval mutatja majd be június 4-én), de a Digital Love - ahogyan a felvezető dalok - még szólóban készült, vendégzenészekkel, vendégénekesekkel. A zenekarrá fejlődés ugyanakkor természetes folyamat volt: „egy-két éve jött az ötlet, mert kezdtem rájönni, hogy számomra egyedül nem annyira izgalmas a dolog, hiányzott a zenekari közeg. Zeneileg meg elkezdtem visszanyúlni azokhoz a zenékhez, amiket még szaxofonosként hallgattam és így adta magát a zenekar. De azért a dj-zés is marad, igaz másodlagosan.” A lemez viszont szólóban készült és az alkotói folyamatok nagyjából a jövőben sem változnak, bár Dani bármit el tud képzelni: „nyitott vagyok, hogy a zenekarral közösen írjunk számokat, de még egy darabig biztos, hogy szólóban fognak készülni a dalok, nagyon élveztem a munkálatokat, igaz voltak nehéz pillanatok, de sikerült! Itt meg is kell említenem a vendégzenészeket, akik időt és energiát nem kímélve sokat segítettek, hogy elkészüljön az album. Gitáron Szieber Attila és Pogár László, basszuson Plank Tamás, vokállal Kelemen Dávid (KD), Yasya, Adam Sediki, Budinszky Áron (Wolf Widow Club), a keverés és a mastering pedig Dobrocsi Krisztián és Likár Máté (Illrock) munkája, a dalok szövegét pedig Michael Zwecker, Vedres Ági és Kelemen Dávid írták.”

A sokat változott Revue-megszólalásra mostanában nagyon sok minden hatott: „minden hatott rám, de folyamatosan próbáltam letisztulni és megtalálni a hangomat, voltak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem hallgattam zenét. Egyszerűen nem tudtam, nagyon furcsa érzés volt, de talán azért is volt, hogy a vége felé ne vigye el a figyelmemet és ne érjen más behatás.”

A nyári tervek így néznek a Revue-nél: „koncertek, pihenés, nyár végén talán egy klip. Még tavasz elején elkezdtünk egy színházi előadásban szerepelni, még van hátra egy-két előadás. Jjúnius 23-án a váci V4 fesztiválon szerepelünk. Vannak fix koncertek, dj-bulik is például a Balaton Soundon. De nagy extrát nem tervezünk. Voltak külföldi remix-felkérések, amik a nyár folyamán fognak megjelenni. Lehet az album is megjelenik hivatalosan, még pár héten belül, zajlanak a tárgyalások.”

A lemez borítóját Dani felesége, Sívó Tatiana tervezte, a főhős mellett Mia nevű angol bullterriere szerepel a képen.


a Digital Love lemezbemutató koncertje június 4-én, csütörtökön lesz (addig pont meg lehet tanulni a refréneket!), a Gozsdu Manó Klubban, Facebook-eseményoldal


és a Digital Love című perfekt mód felépített, full nyárias lemez teljes egészében: 


Revue-Facebook


nyitó fotó:
Tamás Péter
lemezborító: Sívó Tatiana

https://recorder.blog.hu/2015/06/02/albumpremier_revue_digital_love
Albumpremier! Revue: Digital Love
süti beállítások módosítása