Tíz dal, ami meghatározza a Brains zenei világát

2015.05.29. 13:09, Frontrecorder

brains.jpg

Április végén jelent meg a Brains Stand Firm című új albuma, mellyel a zenekar tovább szilárdítja pozícióját, mint hazánk legütőképesebb, fesztivál nagyszínpadra kalibrált élő hangszeres elektronikus zenei formációja. A Brains sikerreceptje a különféle műfajok - drum and bass, dubstep, elektro, reggae/ragga, rock/metál - hatásos elegyítésében rejlik, a friss lemezükön pedig igyekeztek még jobban kihasználni a tagok egyenként is eklektikus zenei forrásokból merítenek. De vajon mik azok a zenék, amik definiálják a Brains hangzásvilágát? Most kiderül.

Kéri András / Columbo (ének)


Major Lazer: Pon De Floor

"Az első nagy Major Lazer-dal, ami meghódította a világot és reformálta az elektronikus tánczenét. Manapság már minden underground és mainstream zenében érezhető a hatása."


Congo Natty: Junglist

"Annak idején a Rewind partisorozaton hallottam mindig, számomra ebben a számban benne van a teljes eredete annak, amit ma drum and bass-nek nevezünk."




Varga Norbert (gitár)


Asian Dub Foundation: New Way New Life

"A Brains indulásának idején sokat hallgattuk, talán ők voltak az első meghatározó, elektronikus zenét hangszereken játszó zenekar."


Linkin Park: Breaking The Habit

"Ez azért meghatározó, mert a Linkin Parkhoz képest (amit nagyon bírok) ez úgy drum and bass szám, hogy elsőre nem is tűnik annak."




Lukács Levente (billentyűk)


Foreign Beggars & Noisia: Contact

"Két kedvencem egyben: imádom ezt a két hangot együtt + a Noisia hangzása korszakalkotó. Kedvencem 2:27-nél a belassulás és utána az őrjöngés."


Knife Party: Give It Up

"Már a Pendulum is kedvencem volt, így a Knife Party-t is figyelem, nagyon progresszív és ütős hangzások és témák vannak, Hölgyek és Urak, világszám!"




Endrei Dávid (basszusgitár)


Rage Against The Machine: Calm Like A Bomb  

"Még gördeszkázós korszakomban rengeteget hallgattam. Nem túl bonyolult, de a rendkívül ütős basszus témákat állandó jelleggel próbáltam elsajátítani. Nagy energiákat tud felszabadítani bennem a mai napig!"

 

Freestylers: Boom Blast

"Szerintem jó sokan ismerik, és szeretik is ezt a bandát, ezzel én is így vagyok. Mindig benne voltak az elektronikus zenei pörgésben, ezt bizonyítja, hogy mennyi kiváló művésszel működtek együtt."



Ujj Zoltán (dob)


Skrillex: Scary Monsters And Nice Sprites

"Az egyik olyan átütő sláger, melyben egyszerre jelen van a mai elektronikus zene napfényes és sötét oldala, a fülbemászó dallamok és a rettenetes basszusok. A szépség és a szörnyeteg."


Roni Size / Reprazent: Brown Paper Bag

"Soha le nem tűnő sláger a drum and bass világából, és egyben az egyik első olyan felvétel, ahol hihetővé vált, hogy a műfaj élőben, hangszerekkel is elég nagyot üt."



A Brains Budapesten legközelebb július 31-én lép lép fel a Budapest Parkban (Facebook-eseményoldal), élőben tehát itt lehet majd bulizni az új album dalaira:

Címkék: brains
https://recorder.blog.hu/2015/05/29/tiz_dal_ami_meghatarozza_a_brains_zenei_vilagat
Tíz dal, ami meghatározza a Brains zenei világát
süti beállítások módosítása