Funky slágerbombát készül robbantani The Weeknd

2015.05.27. 16:12, Frontrecorder

theweeknd_2.jpg

A kanadai The Weeknd lassú, kéjtől és/vagy férfinyűgtől vontatott R&B-jéről ismert, de egy most kiszivárgott új dalával megmutatja, hogy tud ő dögösen fanki is lenni. Az I Can't Feel My Face elvileg a következő albuma első kislemeze lesz, és várhatóan óriásit robban.

Abel Tesfaye legutóbb év elején A szürke ötven árnyalatához szállított egy Earned It című betétdalt, amely egy kicsit polírozottabb formában hozta a tőle megszokottat. Azt megelőzően, tavaly nyáron adott ki két dalt (Often, King Of The Fall), majd szeptemberben következett az Ariana Grande-val közös duettje, a Love Me Harder, egy váratlan fejesugrás az amerikai rádiós popba. Persze már mindenki a 2013-as Kiss Land utáni következő albumot várja tőle, de ennek a státuszáról továbbra is mélyen hallgat, a kiadójának az egyik vezetője viszont nemrég a Twitterén megszellőztette, hogy júniusban jön a "legőrültebb ever" Weeknd-dal. (Ezt követően pedig felröppent a hír, hogy augusztus végén érkezik az új album, de Tesfaye ezt a Twitterén cáfolta.) Nagyon valószínű, hogy a napokban kiszivárgott I Can't Feel My Face-ről van szó, ami tényleg nagyon meglepő váltás az eddig megismert The Weeknd-hangzáshoz képest; egy feszes grúvra felhúzott, nyolcvanas éveket idéző, azonnal fülbemászó funky jam, amelyben Tesfaye magához képest energikusan, kiengedett hanggal énekel. Hát még ha azt is tudjuk, hogy a dalt az amerikai top 40 popzene egyik meghatározó slágergyárosával, a Britney korai lemezein, vagy Taylor Swift legutóbbi albumán is dolgozó svéd dalszerző-producer guru Max Martinnal közösen jegyzi, akkor ez tényleg őrület. Rengeteget fogjuk még hallani a nyáron, az nem kérdés, alább lehet fogyasztani a hivatalos közzététel előtt, amíg le nem szedik


FRISSÍTÉS! Tesfaye hivatalosan is közzétett egy sokkal inkább rá jellemző, trapes beütésű új dalt The Hills címmel, videoklippel együtt, ebben egy autóbaleset után vonszolja el magát a helyszínről vérző fejjel:

Címkék: the weeknd
https://recorder.blog.hu/2015/05/27/funky_slagerbombat_keszul_robbantani_the_weeknd
Funky slágerbombát készül robbantani The Weeknd
süti beállítások módosítása