Klippremier! Pátkai Rozina: Samba Chuva

2015.05.22. 19:00, rerecorder

rozina19597_4.jpg

Pátkai Rozina az elmúlt években nem csak a magyar zenei élet egyik legüdítőbb jelensége lett, de az énekes dzsessz és bossa nova műfajokban ma már nemzetközileg is az élvonalba tartozik, bizonyíték erre legfrissebb ep-jének a márciusban megjelent négyszámos Samba Chuvanak a sikere. Az anyag címadó dalához most egy kedves klip is készült - Rozina első videója -, amelynek itt a premierje, sőt mutatjuk a MOME-diplomamunkának készült anyag werkfilmjét is.

patkai_rozina_ep.jpgTavaly egy Fenyvesi Mártonnal közös Edgar Allen Poe-versmegzenésítést is bemutattunk Pátkai Rozina hangjával, most pedig íme a 2013-as Você e Eu című bossa nova dalos nagylemezt követő idei Samba Chuva ep címadó dalának videója. A nemzetközi díjakat (Independent Music Awards, New York Jazz Competition) is halmozó énekesnő friss klipjét Szurdi Juci készítette MOME-diplomamunkaként, a szambás lüktetésű dal - az Eső szambaTóth Mátyás szerzeménye, a portugál szöveget Bán Zsófia írta, a felvétel producere pedig Herbie Hancock Grammy-díjas hangmérnöke, Helik Hadar volt (az ep többi szerzeménye között a bossa nova dalok után most a latinos hangvétel és hagyományos énekes dzsessz uralkodik).

LEMEZTÁSKA INTERJÚKBAN KEDVENCEIRŐL, HATÁSAIRÓL KÉRDEZTÜK AZ ÉNEKESNŐT.

Az énekesnő így kommentálja új lemezanyagát és klipjét: „A nemrég megjelent Samba Chuva a klasszikus bossa nova dalok után most egy saját szerzeményekből álló, latinos hangvételű kislemez lett, amelynek az anyagát Tóth Mátyás gitáros jegyzi. A portugál szövegeket a József Attila-díjas Bán Zsófia, az angol szövegeket testvéremmel, Pátkai Marcellel közösen írtuk. A kislemez hangszerelésein a zenekarral Fenyvesi Márton dolgozott együtt, kislemez produceri munkálataiban a Grammy-díjas Helik Hadar működött közre. A Samba Chuva videóklip pedig a MOME-s Szurdi Judit diplomamunkája.”

rozi_koncert_bmc.jpgA rendező is mesélt a Recordernek a klipről, íme Szurdi Juci gondolatai: „Nagyon élveztem Pátkai Rozinával forgatni. Sikerült rögzítenünk azt a felszabadult és őszinte kisugárzást, amit a koncertjein is tapasztaltam. Az operatőr, Győri Márk, aki kreativitásával rengeteget hozzáadott a kliphez, azt mondta, hogy akkor lesz sikeres egy klip, ha az előadóművész jó, és Rozi nagyon jó. Remek stábbal és színészekkel dolgozhattunk, és mindent az elképzeléseink szerint sikerült megvalósítanunk. Ezúton is köszönöm mindenkinek!”


Pátkai Rozina friss ep-jét Budapesten május 26-án, jövő kedden a Budapest Music Centerben mutatja be, Facebook-eseményoldal


íme, tehát az ep címadó dalához az első Pátkai Rozina-klip, amelyben egy találkozás történetének lehetséges forgatókönyvei elevenednek meg: 


ez pedig a videó werkklipje, szintén Szurdi Juci rendezésében, amiben Rozina még többet mesél a szerzeményről: 


és a négyszámos friss Samba Chuva című ep (amely az iTunes-on is megvásárolható): 


Pátkai Rozina Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2015/05/22/klippremier_patkai_rozina_samba_chuva
Klippremier! Pátkai Rozina: Samba Chuva
süti beállítások módosítása