Courtney Love saját nárcizmusát gúnyolja új dalában

2015.05.19. 10:06, subrecorder

6048c173-5ceb-4d39-96ab-c95651b49963.jpg

Ahhoz képest, hogy Courtney Love saját állítása szerint nem akar a zenével foglalkozni, már a második kislemezét jelenteti meg bő egy éven belül. A Miss Narcissist ráadásul olyan klasszikusan grunge-os dal, amilyet igen rég nem hallhattunk tőle.

Nem tartott túl sokáig az örömünk, mikor tavaly áprilisban megírtuk, hogy nagy valószínűséggel újra összeáll a Hole legsikeresebb, 90-es évek közepi felállása Courtney Love vezetésével. Love gyakorlatilag napokon belül kizárt minden lehetőséget arra, hogy valaha is együtt zenéljen volt társaival, ellenben még abban a hónapban kiadott egy dupla A-oldalas single-t, a You Know My Name/Wedding Day-t, amire igazán nem panaszkodhatott az, aki az énekesnő korai anyagait szerette, keményen szóló arénagrunge volt mind a két szerzemény. Azóta Love vendégszerepelt a Kemény Motorosokban (ahogy egyébként Marilyn Manson is), egy rövid szerepre beállt operaénekesnek, Lana Del Rey-jel turnézott közösen és kiadott egy új dalt a nemrég indult, de igen sikeres Empire sorozat soundtrackjén is.

Most pedig itt van a Miss Narcissist, ami a Wavves frontemberének, Nathan Williamsnek a kiadójánál, a Ghost Rampnél jelent meg, minden előzetes híresztelés nélkül. Ha valaki ezen csodálkozna, ne tegye, a dal tökéletesen illeszkedik Williams lo-fi filozófiájához, Love a Hole virágzása óta nem adott ki ilyen nyersen szóló anyagot. A címbeli Miss Narcissist egyébként saját magára, vagyis inkább a róla kialakult képre utal, a szöveg is erről/róla szól pusztító iróniával, ahogyan azt tőle megszokhattuk. Nem értjük, Courtney Love miért mondja, hogy nem akar mostanában zenével foglalkozni, jobb anyagokat ad ki, mint az elmúlt 15 évben bármikor. A Miss Narcissist egyébként egy nyáron megjelenő 7" lemez egyik dala csak, a B-oldalon a Radio Killer című szám szerepel majd.


Courtney Love új lo-fi grunge dala:


a kislemez borítója:

6048c173-5ceb-4d39-96ab-c95651b49963_1.jpg

Címkék: courtney love
https://recorder.blog.hu/2015/05/19/courtney_love_sajat_narcizmusat_gunyolja_uj_dalaban
Courtney Love saját nárcizmusát gúnyolja új dalában
süti beállítások módosítása