Újra kiadják a Joy Division lemezeit

2015.05.18. 12:00, subrecorder

ian-curtis-joy-division-16972121-1280-868.jpg

A Love Will Tear Us Apart megjelenésének 35. évfordulójára a Rhino Records a korszakos posztpunk zenekar volt tagjaival együttműködve újra piacra dobja vinylen a Joy Division két stúdióalbumát, illetve egyéb dalaikat tartalmazó válogatásaikat.

Ugyan mind vinylen, mind CD-n viszonylag könnyen beszerezhetők a Joy Division lemezei, de a most bejelentett újrakiadások több szempontból is különlegesek és így a rajongók figyelmére tarthatnak számot. A zenekar két stúdióalbuma, az Unknown Pleasures és a Closer a korábbi kiadványokhoz képest változatlanul, 180 grammos vinylen jelenik majd meg június 29-én.

A kiadatlan stúdiófelvételeket és a Joy Division utolsó koncertjének anyagát tartalmazó Still című lemezt 2007-ben maszterelték újra digitálisan, ezt sem bolygatták meg, az extrákért a kislemezgyűjtemény Substance számlistájára kell rápillantanunk. Az An Ideal For Living EP-n, a zenekar négy single-jén és azok B-oldalain kívül ez tartalmazni fogja a félredobott Warsaw-album As You Said című számát és a Love Will Tear Us Apart Pennine stúdióban felvett eredeti verzióját is, mely azért került dobozba, mert Ian Curtis-nek nem tetszett a nyers, az együttes koncertjeire emlékeztető hangzása. A Still és a Substance újrakiadásáig július 24-ig kell várni.


A Love Will Tear Us Apart Pennine verziója:

https://recorder.blog.hu/2015/05/18/ujra_kiadjak_a_joy_division_lemezeit
Újra kiadják a Joy Division lemezeit
süti beállítások módosítása