Leszámolás neonfényben Hudson Mohawke új klipjében

2015.05.15. 11:21, subrecorder

hudmo_1.jpg

Júniusban, hat év kihagyás után jelenik meg Hudson Mohawke második szólólemeze, a Lantern. melyről elsőként a Very First Breath című trekkhez készült videoklip.

Lunice és Hudson Mohawke 2013 decemberében egy elég rövid, de annál sikeresebb időszak után feloszlatta, vagy legalábbis meghatározatlan időre félretette kettejük közös, TNGHT nevű projektjét, hogy mindketten a szólókarrierjükre koncentráljanak. Lunice elfordult a footwork irányába, HudMo pedig tavaly szeptemberben már megjelentetett egy EP-t, melyről a címadó dal, a Chimes nagy sláger lett ugyan, de maga az egész kiadvány inkább egyfajta átvezetőnek tűnt a TNGHT és a producer saját, új munkái közt. Idén márciusban aztán jött a bejelentés, hogy készül a második rendes nagylemeze is, mely a 2009-es Buttert követi a sorban és olyan előadók vendégszereplenek majd rajta, mint Antony, Miguel vagy Jhené Aiko.

Bár az albumról elsőként megszellőztetett Ryderz hosszú soulbetétje miatt számunkra érdekesebbnek hangzott, de nem ez lett kislemez, hanem, az Irfane nevű énekessel felvett Very First Breath, amely sokkal inkább a popos oldalát mutatja meg HudMo stjlusának, erről már szinte el is tudnánk képzelni, hogy rádióban játsszák, A dal Sam de Jong által rendezett klipjében sötét neonvilágban járunk (gondoljunk a Drive - Gázt! című filmre), amelyben két szerelmes és egyben két ellenséges utcai banda tagjának kapcsolatába, annak utolsó fázisába nyerhetünk betekintést. Sok minden nem történik, de van annyira stílusos a képi világ, hogy simán el lehet nézni 3 és fél percig. A Lanternen egyébként 14 szám lesz majd, a megjelenéséig pedig június 16-ig kell várni, akkor jön ki a Warp kiadónál.


Hudson Mohawke friss videója:

Címkék: hudson mohawke
https://recorder.blog.hu/2015/05/15/leszamolas_neonfenyben_hudson_mohawke_uj_klipjeben
Leszámolás neonfényben Hudson Mohawke új klipjében
süti beállítások módosítása