Te is alig várod, hogy táncolhass Lunice új számára

2014.07.09. 13:05, subrecorder

lunice-7.7.2014.jpg

Mióta Hudson Mohawke és Lunice fenomenális trapduója, a TNGHT tavaly decemberben határozatlan időre felfüggesztette a működését, nem nagyon hallottunk a két producerről. Most végre Lunice megtörte a csendet a Can't Wait To című számmal, és milyen jól tette!

TNGHT név alatt mindössze egy cím nélküli, 20 percnél rövidebb EP-t és egy single-t jelentetett meg a páros, mégis óriási szerepük volt a trap, mint tánczenei stílus népszerűségének egekbe emelésében. Míg a skót Hudson Mohawke inkább az experimentálisabb elektronikus zene felől jön, addig a kanadai Lunice már korábban is kísérletezett a trappel, végül kettejük összefogása kellett a világszintű sikerhez. Ha 2012-ben valaki megkérdezte, hogy mi is ez a trap-dolog, akkor legtöbben a Higher Groundot mutattuk meg, annyira jól benne volt ebben a trackben az irányzat esszenciája. 2013-ban egy hosszas turné után végül csak egy single-t jelentettek meg (Acrylics), HudMo leigazolt Kanye West kiadójához. A rapper egyébként fel is használta a TNGHT egy nem megjelent számát a Yeezus-on (amelynek HudMo külön több számán is dolgozott), nagyrészt az R U Ready miatt lett a Blood On The Leaves olyan emlékezetes. A két producer végül tavaly december végén jelentette be, hogy pihentetik az együttműködést, de még az ezt a világ tudomására hozó videónak is olyan hangulata volt, hogy tudhattuk, nem utoljára találkoztunk velük.


A TRAPET MI IS MEGSZAKÉRTETTÜK 2012-BEN ÉS MÁR AKKOR LEVONTUK A KÖVETKEZTETÉST, HOGY NAGYON KIRÁLY. 

A duó skót felétől azóta csak a szokásos Valentin-napi mixét, egy Duck Sauce-nak készített remixet és egy új Kane-bérmunkát hallhattunk -  ez utóbbinak ő volt az egyik társzeneszerzője, és az Adidas foci vb-s reklámszpotjában debütált. Lunice viszonz teljesen eltűnt a radarról, ám mégis ő tért vissza előbb saját dallal, a Can't Wait To pedig megérte a várakozást. A footwork és a trap határmezsgyéjén mozgó három és fél perces partibomba videójában bizony maga a producer táncol, izgágaságát eddig is megfigyelhettük élő felvételeken, de hogy ennyire jó legyen, az azért meglepő (ebben pont ellentettje skót társának, aki inkább egy jóllakott óvodás mamlasz mozgásával rendelkezik). Nem véletlen a footwork integrálása sem, ami '12-ben a trap volt, az tavaly ez a hiperkinetikus chicagói stílus lett (amelynek egyik úttörője, DJ Rashad áprilisban hunyt el). Lunice tehát csak simán halad a korral. Most viszont még nagyobb a várakozás a producer albuma iránt, ha így folytatódik minden, akkor csalódnunk biztosan nem kell majd. 


Lunice új trekkje a LuckyMe Records-nál, a Can't Wait To:

Címkék: trap lunice footwork
https://recorder.blog.hu/2014/07/09/te_is_alig_varod_hogy_tancolhass_lunice_uj_szamara
Te is alig várod, hogy táncolhass Lunice új számára
süti beállítások módosítása