Premier! Gelka x Phoenix Pearle: Catching Sunrise Mixtape

2015.05.06. 14:00, Frontrecorder

gelkapromo2015.jpg

Május végén új EP-vel jelentkezik a Gelka és Phoenix Pearle, az érkező kiadványról pedig két trekk is hallható abban a nyári napfelkeltékhez passzoló mixben, amit közösen rakott össze a budapesti downtempo duó és a brit énekesnő..

A Gelkáról tavaly nyáron írtunk utoljára, akkor a Flying Clouds című számukat mutattuk be, amely a huszadik Café del Mar-válogatáson jött ki. Ezután további két számuk jelent meg különböző Café del Mar-kiadványokon (a Café del Mar Jazz-en a Timeless, majd novemberben a Being You (Phoenix Pearle live session) a Café del Mar Dreams 7-en), idén viszont nem hallattak magukról, de ez nem azt jelenti, hogy inaktívak lettel volna: több új dalt is befejeztek, ezek közül pedig az első május végén jelenik meg Million Nights címmel egy EP-n, Synkro, Marcel, Forteba és John D. Walkman remixeivel. Ebben a számban megint csak Phoenix Pearle énekel, akivel egyre szorosabb a duó munkakapcsolata; amellett, hogy állandó vendégénekessé lépett elő, dj-zni is fognak együtt, illetve dolgoznak a közös live acten, de az itt hallható új mixet is már csapatmunkában készítették. 

A Gelkának nem ez az első remek mixe (mellesleg a Colored Thoughts mixtape-jük a Mixcloudon 2014 harmadik legnépszerűbb feltöltött szettje volt), és mint mindig, most is jóval többet kapunk, mint számokat egymásba keverve. "Még mindig az a cél, hogy a végeredmény egy önálló felvétellé, egy kerek egésszé álljon össze, és azt hiszem, fokozatosan közeledünk a célhoz. Igyekszünk produceri szemmel hozzáállni a feladathoz, nem csak az a lényeg, hogy az átmenetek jók legyenek, hanem közben át is dolgozzuk és szétollózzuk a számokat. Kivágunk belőlük kisebb-nagyobb darabokat, zenei és ritmusmintákat, és ezeket használjuk fel díszítő elemekként. Éneket is többször használunk fel, ezek talán valahol a remix és a mash-up között helyezkednek el" - fedi fel mixkészítési munkamódszerüket Kürti Csaba, a Gelka egyik fele. A legfrissebb mixet pedig így kommentálja: "Ezzel készítjük elő a terepet a közelgő EP-nek, ezúttal annyi a különbség az előzőekhez képest, hogy Phoenix Pearle-lel közösen válogattuk és raktuk össze. Eddig még soha nem dolgoztunk neten keresztül, elég érdekes és vicces volt így a munka.  Aki hallgat minket a Mixcloudon, az tudja, hogy nem nagyon szokott Synkro hiányozni a tracklistából. Szerintünk az utóbbi évek legizgalmasabb előadója, és rettenetesen büszkék vagyunk, hogy csinált egy remixet a Million Nights-ból. Természetes, hogy ezzel indul a mix. Synkro mellett a kedvenc hazai producereink, Marcel és Forteba is készítettek egy-egy irgalmatlan jó remixet, nagyon hálásak vagyunk nekik. Ezekből most a Forteba-átértelmezés hallható először. Rengeteg melót beletettünk ebbe a mixbe, reméljük tetszeni fog az embereknek."

A Gelka egyébként azt ígéri, hogy ez mixük izgalmas időszak kezdetét jelenti: idén sok dalt fognak kiadni (nyáron lesz pár Café del Mar-megjelenésük, nyár végén aztán érkezik egy újabb EP Phoenix Pearle-lel), és a mixek terén is aktívabbak lesznek, minden második hónapban kihoznak egyet. 

A Gelka friss mixe, benne a hamarosan megjelenő új daluk két remixével és csupa kifinomult, naprakész elektronikával pedig végighallgatható alább, a számlista után:

Gelka x Phoenix Pearle - Catching Sunrise Mixtape

01. Gelka feat Phoenix Pearle - Million Nights (Synkro Remix)
02. TomDay X Monsoosiren - We Watched The Clouds From Shapes (Kyson Remix)
03. Montgomery - Pinata (Japanese Wallpaper Remix)
04. Niia - Body (Stint Remix)
05. Scuba - All I Think About Is Death
06. Jason Burns & Sarah Winters - Lightweight
07. Flume - Ezra (Pham Flip)
08. Kwabs - Perfect Ruin (Catching Flies Remix)
09. Gelka feat Phoenix Pearle - Million Nights (Forteba Remix)
10. Paradis - Garde Le Pour Toi
11. Jamie XX - Loud Places (feat Romy)
12. Maribou State - Raincoats
13. Kelis - Friday Fish Fry (Maribou State & Pedestrian Remix)
14. Misogi & Andrea - Love U
15. Tropics - Gloria (Tontario Remix)
16. Huxley - I Want You (Youandewan Remix)
17. Seawaves - Valenite
18. Feral & Stray - Carried Away (Locoto remix)
19. Gacha feat Natalie Beridze - Bliss
20. Sam Brookes - James


Gelka-fotó: Albert Anna

https://recorder.blog.hu/2015/05/06/premier_gelka_mixoenix_pearle_catching_sunrise_mixtape
Premier! Gelka x Phoenix Pearle: Catching Sunrise Mixtape
süti beállítások módosítása