Visszatért David Letterman műsorába a Future Islands

2015.04.30. 20:16, subrecorder

future.jpg

A tavalyi év egyik legnagyobb zenei pillanata volt a Future Islands szintipop zenekar fellépése David Letterman Late Show-jában, köszönhetően az eljátszott szám, a Seasons (Waiting On You) zsenialitásának, valamint az énekes Samuel T. Herring földöntúli táncmozdulatainak. Most visszatértek a műsorba és rögtön be is mutattak egy új számot - ismét kihagyhatatlan.

Mikor tavaly év végén a Recorder szerkesztői összeállították kedvenc 2014-es dalaik listáját, sokan gondolkodás nélkül írták be a Seasons-t (talán csak ez a szám szerepelt többször). Nem véletlenül, a Future Islands addig is szirupos és túlérzelmes szintipopjáról volt ismert, de a Seasons minden addiginál sziruposabb és érzelmesebb volt, ráadásul egy világ ismerte meg általa a csapat csodálatos frontemberét, Samuel T. Herringet. Amit emberünk David Letterman műsorában tánc címszóval előadott, az egészen biztosan bekerült a Late Show all time legjobb pillanatai közé, a Future Islands pedig alig napokkal később azt tapasztalta, hogy nyárra a legnagyobb fesztiválokra hívják őket fellépni.

ZÁGRÁBBAN NEMCSAK MEGNÉZTÜK A ZENEKART, INTERJÚT IS KÉSZÍTETTÜNK VELÜK.

A több hónapos turnézás után pedig most bezárult a kör, a zenekar visszatért a tévéképernyőre, hogy bemutassák új dalukat, a The Chase-t, amely közvetlenül az előadás vált elérhetővé online letöltésként a Haunted By You című B-oldallal együtt. Az új szerzemények természetesen ugyanolyan teátrális, túlhúzott számok, mint a korábbi kislemezek, és ha akkora sláger nem is lesz belőlük, mint a Seasons-ből, azért jóval több mindkettő, mintha csak újabb bőrt húznának le a már egyszer bevált stílusról. Na meg persze Herring táncát sem lehet megunni soha, az embert szinte hipnotizálja az énekes karizmája. El lehet kezdeni edzeni a Szigetre, hiszen idén az A38 sátor egyik legjobb koncertje lesz a Future Islandsé, ebben már most biztosak vagyunk. A Letterman-szereplést egyébként szülővárosuknak, Baltimore-nak ajánlották, ahol éppen súlyos lázongások vannak az utcán a rendőri brutalitások miatt.


A Future Islands új dalának élő előadása:


a single B-oldala, a Haunted By You:


a friss kislemez borítója:

cdu6njjxiaaqdtz_copy-1.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/04/30/visszatert_david_letterman_musoraba_a_future_islands
Visszatért David Letterman műsorába a Future Islands
süti beállítások módosítása