Dalpremier! Karanyi feat. Big John Whitfield: Hitime

2015.04.17. 18:18, Frontrecorder

karanyicover.jpg

Az elektronikus zenész-producer Karanyi legutóbbi dala 2013 decemberében jött ki, mondhatjuk tehát, hogy ideje volt a Hitime című friss felvételének, amely ismét az amerikai Big John Whitfield énekével készült és itt a Recorderen debütál.

karanyihitime.jpgAz új dalával Karanyi folytatja a Hello című slágerével megkezdett, popdalformátumú kifinomult elektronikus tánczenei irányvonalat - "lényegében klubzene és élőhangszeres zene keveréke", így jellemezte a Hitime-ot a megjelenése apropóján készült interjúnkban. A Celebrate Life után újra Big John Whitfield énekessel dolgozott együtt, aki ismét pozitív kicsengésű, minden rendben lesz-szöveget írt az emelkedett, finoman katartikus house-alapokra.  "John egy pozitív, boldog, de már élettapasztalatokkal bíró örök gyerek felnőtt hangján énekel. Az előző dalunk után nem volt kérdés számunkra, hogy fogunk együtt zenét szerezni, igaz közel másfél évet vártunk vele. A Hi Time egy elég személyes felvétel lett, jóval személyesebb, mint a korábbi felvételünk" - árulja el Karanyi. "Nagyon visszafogott zenét szerettem volna, egy merengő dalt, amit egy zúzós nap végén hallgat meg az ember, vagy amire egy kemény időszak után nyáron a vízparton táncol - egyszóval egy békés, de felemelő dalt. A zenei alapot ezért fülledten visszafogottnak, de ugyanakkor dögösnek képzeltem el és Johnnak azt mondtam, próbáljon meg olyan halkan énekelni, amilyen halkan csak tud - de ne suttogjon. Sosem próbálta, nagyon értetlenül állt először a mikrofon előtt, végül megszületett az a csöndesen duruzsoló-dörmögő, jókedvű hang, ami végül a dalban hallható."

És akkor szóljon is a gospeles-ihletésű, az azonnal fülbe kúszó, nyugalmat árasztó Hitime, amelynek élő premierje április 24-én lesz az Ötkertben (Facebook-esemény), A dalhoz retró szövegvideó készült kazettás deckkel és a bele való promókazettával, amit meg is lehet nyerni.

https://recorder.blog.hu/2015/04/17/dalpremier_karanyi_hitime
Dalpremier! Karanyi feat. Big John Whitfield: Hitime
süti beállítások módosítása