Dal- és klippremier! Karanyi feat. Big John Whitfield: Celebrate Life

2013.12.06. 18:00, Frontrecorder

celebratelife.jpg

Az elektronikus zenész-producer Karanyi keretbe foglalja 2013-at, hiszen a januári visszatérő Hello (I Gotta Run) után az év utolsó hónapjában teszi közzé idei második dalát és a hozzá készült videoklipet. Egészen pontosan ma, itt a Recorderen debütál az amerikai gospelénekessel, Big John Whitfielddel felvett életigenlő Celebrate Life, amelyhez Kostil Danila (Kinopravda) rendezett a dal témájától merészen elrugaszkodó, látványos klipet.

A tech-house-os alapú, de popos és dallamos, templomi orgonahanggal és akusztikus gitárral színezett dal, mint azt Karanyi korábban megosztotta velünk, az élet-utazásról és az optimizmusról, végső soron pedig a flow élményről szól. A klipről pedig előzetesen elárulta, hogy Kostil Danila rendezői irányításával Barcelonában forgatták nemzetközi stábbal. A cél az volt, hogy a videóval direkt elrugaszkodjanak a pozitivizmust közvetítő dal témájának közhelyesen nyilvánvaló vagy túláradóan "örömködős" megjelenítésétől. Ez sikerült is, hiszen a menő pasztellszínekkel felvitt klipben három modell - a magyar Kovalik Natasa, a dán Pascale Alberti és a színes bőrű spanyol Alexandra Silverio - virágokat semmisít meg a legkülönfélébb eszközzel, többek közt szamurájkarddal, gépfegyverrel, tűzzel és baseball ütővel. A kétségtelenül szokatlan képzettársítás a rendező személyes élményéből jött, amiről Kostil Danila így mesél: "Gyerekoromban a szüleim virágtermesztéssel foglalkoztak, így rengeteg virágunk volt, szinte ipari mennyiségekben nőttek. Néha az öcsémnek Lukának és nekem az volt a munkánk, hogy öntözzünk bizonyos részeit az ültetvényeknek. Rózsák esetében ez rengeteg idő volt, mert minden egyes szál rózsa rengeteg vizet igényelt.Így a kapcsolatom a virágokkal nem egészen szokványosan alakult: magányos óráimban, amikor a szüleink mással voltak elfoglalva, egy-egy virágszálon álltam bosszút. A videoklip kalapácsos képe adja vissza legtökéletesebben, hogyan bántam el egy-egy rózsával, de volt kard is, tűz is meg ostorozás is. Egyszer rajtakaptak és azután ezt abbahagytam - eddig!" Mit mondhatnánk erre? Virágokat szadizni nem szép dolog, de tud nagyon szépen mutatni. 

Másfél hónapos előkészítés, kétnapos forgatás és egy hetes utómunka után íme, ünnepélyesen bemutatjuk a Celebrate Life klipjét:

Fotók a forgatásról (készítette Maud Sophie Andrieuxitt láthatók.

https://recorder.blog.hu/2013/12/06/dal_es_klippremier_karanyi_feat_big_john_whitfield_celebrate_life
Dal- és klippremier! Karanyi feat. Big John Whitfield: Celebrate Life
süti beállítások módosítása