Alice Glass nélkül tért vissza a Crystal Castles

2015.04.17. 10:16, subrecorder

600full-ethan-kath-635x372.jpg

Tavaly októberben jelentette be Alice Glass, hogy szakmai és személyes okok miatt elhagyja a Crystal Castles-t és szólóelőadóként folytatja. Nos, végül nem ő, hanem a CC nevet megtartó Ethan Kath tért vissza előbb egy dallal és egy némileg passzív-agresszív üzenettel a volt énekesnő felé.

Glass távozása után nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, vajon mi lesz a Crystal Castles duó másik felével. Az NME-nek adott interjújában a páros menedzsere igen hamar bejelentette, hogy nem érdemes temetni a CC-t, szó szerint idézve: "nagy változások előtt áll a formáció". Azt már akkor is gondoltuk, hogy ez virágnyelven annyit jelent, hogy Kath szólóban folytatja és ez most be is bizonyosodott, megérkezett az első új Crystal Castles-dal, egy bizonyos rejtélyes Edith énekesi hozzájárulásával. A Frailt elhallgatva kijelenthetjük, hogy ebben a formában nem is igazán hiányzik Glass a formációból (az élő fellépés persze majd más tészta lesz), a zenei rész mindig is Kath kezében volt és ez nem is változott sokat azzal, hogy egy másik hölgy kiabálta fel a énekrészt. Az előző három CC-lemezen megismert, előbb lazán pulzáló, majd kaotikusan kiteljesedő szintipunk -himnusz ez a dal is, pont mint mondjuk a Baptism.


INTERJÚNK KATH-TAL ITT OLVASHATÓ.

Ő A Frail Soundcloud-leírásában Kath üzent is egy jóízűt volt társának, és lehet, hogy nem akart ő megbántani senkit, de mégis odaszúrásnak hangzik az egész, ezt mutatja az is, hogy azóta törölte majdnem az egészet. Mi azonban még elcsíptük: "Minden jót kívánok a volt vokalistámnak a szólókarrierjéhez. Úgy gondolom, jót fog neki tenni, hogy a saját projektjét alakíthatja, úgy ahogy szeretné. Biztosan felszabadító lesz neki, főleg ha azt nézzük, hogy a Crystal Castles leghíresebb dalaiban nem is ő énekelt (pl. Untrust UsNot In LoveVanishedCrimewaveVietnamViolent Dreams, stb.). Az emberek sokszor őt dicsőítették az én dalszövegeim miatt, de ez akkor számomra teljesen rendben volt. Ez most itt Edith a mikrofon mögött." Lehet tehát némi személyes sértődöttség kettejük között, de persze mi ezzel nem foglalkozunk, a lényeg, hogy a Crystal Castles él és virul és talánGl. ass szólóprojektjére sem kell már sokat várni.


A Crystal Castles új dala, a Frail:


a kislemez borítója:

frail.png

https://recorder.blog.hu/2015/04/17/alice_glass_nelkul_tert_vissza_a_crystal_castles
Alice Glass nélkül tért vissza a Crystal Castles
süti beállítások módosítása