Klippremier! Magidom: Mozi

2015.04.09. 11:30, rerecorder

magidom_sajtofoto3.jpg

Magyarradar rovatunkban első nagylemezével és első videójával is bemutatkozott Magidom "rokonpop" zenekar most egy újabb klipet - ezúttal egy élő szereplős szövegvideót - mutat be Turistajel című tavalyi lemezéről, a Mozi című Varró Dani-versfeldolgozás ráadásul az április 11-i Magyar költészet napjához is kapcsolódik.

A Magidom korábban (első EP-jén) is jelentkezett már egy versmegzenésítéssel, és éppen az Eső esik fölszárad című Radnóti-feldolgozás fogadtatása nyomán döntöttek úgy, hogy újra megpróbálkoznak egy hasonlóval. Varró Dani könnyed, játékos stílusa közel áll a srácokhoz, így végül az ő Szívdesszert című kötetéből választották ki „az egyik legmegmosolyogtatóbb ironikus-szerelmes verset”, a Mozit. Benyhe Robi, a zenekar énekes-gitárosa így mesélt a szöveg és a zene találkozásáról: „nagy kihívás volt jól hozzányúlni ehhez a vershez, mert már önmagában is nagyon dallamos, lüktető a szöveg, ami kicsit veszélyes is tud lenni megzenésítés szempontjából. Mi viszont kicsit még rá is játszottunk erre, és szándékosan pörgősre vettük a versszakokat, aminek a lekövetése egy kis kihívást jelenthet a hallgatóknak. Az egyszerű, ismétlős refrén, és az üde bendzsó betétek viszont eléggé ellenpontozzák a sűrű verzéket, így összességében elég popos, befogadható dal született. Nagyon izgultunk, hogy mit fog szólni mindehhez Varró Dani. Egy kisebb kutatómunka után sikerült vele személyesen találkoznom, és szerencsére nagyon tetszett neki, úgyhogy megnyugodtunk.”

A dalhoz formabontó videó készült, hiszen az egy szövegvideót és egy hagyományos klipet ötvöz. Simó Marcell készítette, a lány szerepet Péterffy Lili, a fiút pedig Bajnok Balázs, a zenekar szólógitárosa alakította „Pörgős a dal, ezért abból indultunk ki, hogy érdemes lenne olvashatóvá tenni a szöveget, de mindezt a jól ismert szövegvideós sémák helyett kicsit kreatívabb és személyesebb formába önteni. Koncepció volt, hogy teljesen home-made megoldásokat használjunk, a saját kezünkkel készítsünk mindent. Persze ez elég időigényes volt, de talán nem hiába. Az egész dalszöveget felírtuk egy több méter hosszú tekercsre, és ezt húztuk végig a kamera előtt különböző rajzocskák kíséretében. A versben rejlő ironikus hangulatot mi is igyekeztünk megjeleníteni a magunk módján, a végig jelenlevő YouTube-keret kicsit idézőjelbe is teszi a történetet. Alapvetően az én ötleteim mentén haladt a megvalósítás, de a végeredmény igazi csapatmunka gyümölcse. Óriási köszönet Simó Marcellnek a videó elkészítéséért, Péterffy Lilinek a női szerep szuper alakításáért, Balázsunknak, hogy vállalta a cuki srác szerepét, Kipke Mogyinak a szöveg leírásáért, Kovács Mónikának, hogy segített a rajzolásban, Charlotte Drath-nak a folyamatos segítségért, Virágh Katának a sminkelésért, Jezerszky Vikinek és Lábas Vikinek pedig a kedves asszisztenciáért, és hogy tartották a lelket a csapatban” - mondja a frontember.

az együttes a tavasz folyamán a hiperkarma, a 30y, és Halott Pénz előzenekaraként is fellép majd, legközelebb viszont holnap, április 10-én játszik a Corvintetőn a Bagossy Brothers Company és a Twentees társaságában, Facebook-eseményoldal


és akkor itt a Mozi vegyes technikával készült, dupla YouTube-keretes videója: 

https://recorder.blog.hu/2015/04/09/klippremier_magidom_mozi
Klippremier! Magidom: Mozi
süti beállítások módosítása