Kiadják Ben Stiller (eddig) titkos tinédzserkori punkzenekarának egyetlen lemezét

2015.03.28. 12:14, subrecorder

6d8dde31-8b61-4e52-8992-c9d9ead938fb-620x372.jpeg

Talán nem sokakat lep meg, hogy mielőtt Ben Stiller A-listás hollywoodi színész lett, ő is járt középiskolába. Ami már újabb/viccesebb/királyabb információ, hogy 16 évesen volt egy Capital Punishment nevű punkzenekara is, amit még úgy is sikerült sokak elől titokban tartani 2015-ig, hogy még egy lemezük is megjelent. Most viszont lehullt a lepel, ősszel az egyik aktuális menőkiadó, a Captured Tracks újra megjelenteti a Roadkill című albumot.

Ben Stillert, az Apádra ütök, a Trópusi vihar, a Zoolander és még vagy 500 más hollywoodi produkció főszereplőjét nem könnyű lázadó punkként elképzelni, pedig 1982-ben még nem filmszínészként látta a jövőjét, hanem a Capital Punishment nevű zenekar dobosaként. Roadkill című egyetlen megjelent albumuk története szinte túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, mindenféle segítség nélkül vették fel a teljes anyagot, még pár száz darabot is sikerült nyomniuk belőle. Azt, hogy eddig senki nem kapta fel a sztorit még furcsábbá teszi, hogy a zenekar többi tagja sem kopaszodó építési vállalkozó, vagy öltönyös menedzser lett, mint általában az emberek volt gimnáziumi osztálytársainak egy jó része, hanem szintén viszonylag ismert személyekről beszélünk. Peter Zusi a University College Londonon szlavisztika professzor, Peter Swann Arizona állam Legfelsőbb Bíróságában ül, Kriss Roebling családja pedig arról híres, hogy az ők építtették a XIX. században a Brooklyn hidat. Ezt nevezzük szupergrupnak!

Stiller egy interjújában nemrég mesélt is a lemezről, állítása szerint a zenei agy Roebling volt, és nagy hatással volt rájuk Bowie Berlin-trilógiája, valamint Brian Eno. Meglepődött, hogy a Captured Tracks (aminek még a létezéséről sem tudott) minek akarja újra kiadni a Roadkillt, de áldását adta rá, csakúgy, mint a Capital Punishment összes volt tagja. A furcsaságok tovább folytatódnak azzal, ha belehallgatunk a remaszterelt Confusion című dalba és rájövünk, hogy csak minimálisan borzalmas zenét játszottak, csak pont annyira értékelhetetlen, mint amennyire egy gimnáziumi csapatnak eleve lennie kell. A korszellem teljesen rendben van, még némi pre-indusztriális hatás is érzékelhető benne. A teljes lemezre tehát őszig kell várni, de egy számot már tudunk mutatni Ben Stiller elfeledett punkzenekarától, a Capital Punishmenttől (ez annyira jó, hogy nem tudjuk elégszer leírni).

 


A Roadkill számlistája:

01. Necronomicon
02. Roadkill
03. Confusion
04. Muzak Anonymous
05. All just in Passing
06. Delta Time
07. Creatures of the Dark (Night)
08. Cosmos
09. John’s Forgotten land (Parts 1, 2, and 3)
10. Necronomicon (Reprise)


egy kép a zenekar háromnegyedéről (természetesen osztályfotó), balra elől Peter Zusi és Ben Stiller, jobbra hátul fekete sapkában Kriss Roebling:

unnamed-23.jpg

Címkék: punk ben stiller
https://recorder.blog.hu/2015/03/28/kiadjak_ben_stiller_eddig_titkos_tinedzserkori_punkzenekaranak_egyetlen_lemezet
Kiadják Ben Stiller (eddig) titkos tinédzserkori punkzenekarának egyetlen lemezét
süti beállítások módosítása