Klippremier! Hien: Shapes And Colors

2015.03.19. 13:00, rerecorder

hien_ny.jpg

A vietnámi származású magyar r&b-pop énekes-dalszerző Hien két album után egy időre biztosan elhagyja Magyarországot, ugyanis a világ talán legrangosabb kortárszenei iskolájában, a bostoni Berklee College Of Music-ban fog tanulni. A letisztult és míves Shapes And Colors tehát egyfajta búcsúdal, amihez stílben nagyon passzoló klip készült. Premier!

hien.jpgHien mindig is ambiciózus volt, már kisgyermek korában komoly érdeklődést mutatott a zene iránt, általános iskolában hegedű-, zongora- és énekórákon vett részt. A 2008-as Megasztárból és utána a hazai mainstream pop mezőnyből is kiemelkedett, pláne, hogy második lemezének (Sweet Talk, 2013) idejére már ő maga írta (legalább társszerzőként) az összes dalát. Elhivatottságát pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy felvették a világ talán legrangosabb zeneiskolájába, a Berklee-re. Hien tehát három évig tanul majd az Egyesült Államokban, így nem is annyira meglepő, hogy legfrissebb, korábbi szerzeményeitől is eltérő dala, a Shapes And Colors a búcsúról szól, "arról a fájdalmasan szép pillanatról, mikor a kontúrok elmosódnak, amikor az elválás bizonyossággá válik."

 

A letisztult, de többszöri meghallgatás után mélységeit is megmutató, megnyerő dalról ezt mondja Hien a Recordernek: „Talán véletlen, talán nem, hogy épp erről szól a dalom... Tény, hogy ez most a legmeghatározóbb érzés, gondolat, ami foglalkoztat. Lassan végig kell gondolnom, hogy mi az, amit magammal vihetek, és mik lesznek azok a dolgok, helyzetek, emberek, amik csak színek és formák maradnak az emlékeimben. Ha így nézzük, valószínűleg ez a dalom az, amely leginkább reflektál pillanatnyi helyzetemre.”

Hien a jövőről is mesélt kicsit: „Nem tudtam volna úgy elmenni a Berkleere, hogy még egy utolsó dalt ne készítsek az indulás előtt. Elkezdtem új zenésztársakkal dolgozni és egészen új hangzásvilágra találtam rá. Nem árulok el titkot, hogy ebben az alkotóműhelyben több dal is született, így elképzelhető, hogy a búcsú dal egy lemeznyi anyaggá fogja kinőni magát..."

A dalhoz videoklip is készült, mely hűen adja vissza annak letisztultságát. Hien smink nélkül, puritán egyszerűséggel állt Ráday Péter kamerája elé és "vállalja érzéseit, engedi élni, mesélni a dalt, és saját tekintetét."


HIENT DICSÉRTÜK MÁR A TEHETSÉGKUTATÓS MŰSOROKAT ÖSSZEFOGLALÓ CIKKÜNKBEN IS.

A klip premierjének napján, azaz ma, március 19-en Hien a tavalyi Comet-díja mellé talán egy újabb elismerést is begyűjt, hiszen ő is egyike a Glamour Women Of The Year jelöltjeinek.

Ennél azonban fontosabb, hogy Hien egy valódi tehetség, aki nemcsak erős dalokat ír, de jó érzékkel mozog az aktuális trendekben is, és garantált, hogy a Berklee elvégzése után még sokat hallunk majd róla - nem esélytelen, hogy nem csak Magyarországon. 


és akkor a Shapes And Colors klipje: 

https://recorder.blog.hu/2015/03/19/klippremier_hien_shapes_and_colors
Klippremier! Hien: Shapes And Colors
süti beállítások módosítása