Az év legjobb kanadai alternatív albumát élőben is hallhatjuk

2015.03.16. 16:00, rerecorder

july_talk.jpg

A hétvégén rendezték a kanadai zenei élet legfontosabb díjátadóját, a Juno Awards-ot, amelyen Az év alternatív albuma elismerést a garázsos, punkos, blues-os elemekkel spékelt karcos rockzenekar, a July Talk kapta, és ezt a kvintettet még ebben a hónapban, március 28-án láthatjuk is a Dürer Kertben a Middlemist Red társaságában.

july-talk-album-front-cover.jpgA Juno Awards lényegében "a kanadai Grammy", ahol mindenféle kategóriákban osztanak díjakat - az idei átadót szombaton rendezték és az év alternatív albuma elismerést a July Talk nyerte. A győzelem különlegessége, hogy az adott évi Junókon olyan kiadványok versenyezhetnek, amelyek az előző év novembere előtt 13-14 hónappal jelentek meg (tehát a 2015-ös díjátadón a 2013 szeptembere és 2014 novembere között kijött anyagokat értékelték), és ugyan a July Talk eddigi egyetlen, címnélküli nagylemeze 2012 őszén jelent meg, de kiadtak belőle egy három számmal bővített deluxe kiadást 2013. október 15-én, így bekerülhetett a kategória öt jelöltje közé és el is happolta a díjat a tavalyi Alvvays-, Chad VanGaalen-, Tanya Tagaq és Timber Timbre-lemezek elől. A zenekar amúgy már 2013-ban elkezdett dolgozni második albumán, az idén várható anyag előtt azonban még Budapesten is lesz alkalmunk látni a friss Juno-díjazott együttest (amely már a tavalyi gálán is a jelöltek között volt, Az év áttörő zenekara kategóriában). 


A JULY TALK A MIDDLEMIST RED VENDÉGE LESZ, A MAGYAR KVARTETT NÁLUNK MUTATTA BE ELSŐ VIDEOKLIPJÉT.

A Juno idei díjazottjai között még ott van Leonard Cohen (Az év lemeze), The Weeknd (Az év előadója, Az év R&B/soul felvétele), Kiesza (Az év áttörő előadója, Az év dance felvétele, Az év videója), Lights (Az év popalbuma), Caribou (Az év elektronikus albuma), a kanadai Music Hall Of Fame-be pedig idén Alanis Morissette került be (a nyertesek teljes listája itt).


a március 28-ai July Talk-koncert a Middlemist Reddel közös esemény lesz, Facebook-oldal


a July Talk cím nélküli lemeze: 


a legutóbbi videó az albumról, a Summer Dress

https://recorder.blog.hu/2015/03/16/az_ev_legjobb_kanadai_alternativ_albumat_eloben_is_hallhatjuk
Az év legjobb kanadai alternatív albumát élőben is hallhatjuk
süti beállítások módosítása