Új dalával nyersen rockol a Muse

2015.03.13. 11:50, subrecorder

muse_1.jpg

Mint azt, mi is hírül adtuk, Drones címmel jelenik meg a Muse hetedik stúdióalbuma, és most már azt is tudjuk, hogy június 8-án. A zenekar aprólékosan osztotta meg az elmúlt hetekben az új lemezéről szóló információkat, rövid dalrészleteket, képeket kaptunk tőlük eddig, tegnap este viszont befutott az első teljes dal, a Psycho.- szimfonikus zenekarnak és dubstepnek nyoma sincs benne.

dronesmuse.jpgAz utóbbi két Muse-lemezen kaptunk mindent, amit csak akartunk (és azt is, amit nem), a brit csapat érezhetően nem tudta eldönteni, hová is vigye tovább a Black Holes & Revelations-ön tökélyre fejlesztett hangzását. Próbálkoztak proggal, space rockkal, dubsteppel, James Bond-főcímzenével, szinte EDM-be hajló dropokkal és ha a kritikusi szíveket meglágyítaniuk nem is mindig sikerült, a rajongók nemhogy elpártoltak volna tőlük, a zenekar népszerűsége folyamatosan nőtt. Úgy tűnik viszont, hogy a fanyalgó hangokat ők maguk is meghallották és idén június elején megjelenő hetedik stúdióalbumukkal azt ígérik, visszatérnek az őket eleve felemelő, mindenkit azonnali léggitározásra serkentő riffekhez. Persze ma már senki nem vár tőlük egy Origin of Symmetry-hez hasonló remekművet, mégis érdekes lesz megnézni, hogyan láttatja most a 14 évvel ezelőtti önmagát a Muse. Nos, az első dal alapján elég unalmasan, tipikusan olyan dal a Psycho, hogy majd 90 000 ember előtt a Wembley-ben biztosan üt, de ez a Full Metal Jacket című Kubrick-filmből vett utalásokkal tűzdelt, 6 percesre duzzasztott stúdióverzió túl terjengős, még az elején nagyot dörrenő gitárriff is elveszti a hatását a végére.

Matt Belamy egyébként minden eddiginél politikusabb albumként harangozta be a Drones-t, ez pedig a számcímekből látszik is˙(pl. (JFK), Revolt, The Globalist), az egész lemezen kávzi konceptként átívelő téma egy ember "drónná" változása, majd a rendszer ellen való fellázadása lesz. Az első kislemezes dalra a március 23-i hétig kell várni, akkor jelenik meg a Dead Inside, míg a teljes 12 számos album június 8-án érkezik.

A Muse új albumának számlistája:

1. Dead Inside
2. [Drill Sergeant]
3. Psycho
4. Mercy
5. Reapers
6. The Handler
7. [JFK]
8. Defector
9. Revolt
10. Aftermath
11. The Globalist
12. Drones

a borítója:

dronescover.jpg


és a közelgő hetedik albumról első ízelítőként közzétett Psycho:

Címkék: muse
https://recorder.blog.hu/2015/03/13/uj_dalaval_nyersen_rockol_a_muse
Új dalával nyersen rockol a Muse
süti beállítások módosítása