Ma este programáradat Budapesten

2015.02.28. 11:33, subrecorder

cf-press-shot.jpg

A Catching Flies művésznéven alkotó titokzatos 24 éves londoni srác két év alatt olyan magasra jutott a downtempo-szamárlétrán, hogy tavaly már Bonoboval közösen turnézta körbe a világot. Most hozzánk látogat el.

Catching Flies

Helyszín: Tesla

Kezdés: 22:00

Belépő: 2500 Ft

Facebook-esemény

Be lehet még futni egy okos remixszel, ezt bizonyítja Catching Flies esete is, aki egy közepesen népszerű trackből varázsolt karriercsináló újragondolást. A Mt. Wolf Life Size Ghosts című daláról van szó, melynek álmos ritmusokkal felújított verziója nyitja Catching Flies első, ingyenesen kiadott EP-jét is. Második, Indigo Soulnál kiadott EP-je (The Long Journey Home) tovább közeledett az amúgy is bonobós hangzáshoz, nem véletlen, hogy Simon Green meg is találta magának a fiatalt a turnéjára.Ha álomszerű, lassú elektronikára vágysz, ma nem mehetsz ennél jobb helyre.

 




bad-manners.jpg


A 2 tone ska olyan műfaj, amire képtelenség nem eszeveszett módon ugrálni, főleg, ha olyan eszeveszett zenekar játssza, amelynek a frontembere egy őrült óriáscsecsemő.

Bad Manners

Helyszín: Akvárium Klub

Kezdés: 19:30

Belépő: 3500 Ft

Facebook esemény

Legutóbb 2005-ben volt Bad Manners-koncert, akkor leginkább a jó hangulat mellett egy nagy verekedésre emlékezhetünk az eseményről, reméljük, most nyugodtabbak lesznek a kedélyek és mindenki képes lesz majd önfeledten élvezni Buster Bloodvessel és csapata őrültségét. Hiába lesznek jövőre negyven évesek, a Bad Manners még mindig egy egyik legjobb koncertzenekar, a frontember pedig pont annyi színpadi marhaságot művel, mint a 70-es években, amikor több helyről ki is tiltották őket viselkedésük miatt. Ilyen koncert tényleg csak 10 évente van! A fő fogás előtt a székesfehérvári Lions of Suburbia lesz az előétel.

 




koncert_20140802_11738_moritz_von_oswald_trio_feat_tony_allen_a_cafe_budapest_kortars_muveszeti_fesztival_kereteben_original_53934_exact726w_exact726w.jpg

Végre pótlásra kerül Moritz von Oswald és zenésztársaink tavaly elmaradt fellépése, így most már mi is elveszhetünk a berlini minimal techno-úttörő - Tony Allennel kiegészült! - triójának különleges szónikus világában.

The Moritz von Oswald Trio

Helyszín: Trafó

Kezdés: 20:00

Belépő: 3900 Ft

Facebook esemény

A The Moritz von Oswald Trio-nak a névadó produceren kívül tagja még a dzsesszt kísérleti elektronikával mesterien vegyítő Max Loderbauer és az a Tony Allen, aki anno Fela Kuti dobosaként kezdte, mára pedig az afrobeat egyik legnagyobb helytartója lett, aki élen jár zenei tehetségkutatásban is. Mindhárom személy letett már bőven az asztalra, együtt most mégis szóló anyagaiktól különböző univerzumot teremtettek, alapja az az őstechno, melynek gyökerei a törzsi ritmusokban eredeznek, ezek pedig dzsesszes szabad zenei asszociációkkal vegyülnek.

 

https://recorder.blog.hu/2015/02/28/ma_este_programaradat_budapesten
Ma este programáradat Budapesten
süti beállítások módosítása