Klippremier! Meztelen Diplomaták: Almát szedek

2015.02.25. 13:00, Frontrecorder

mdt-almat-01.jpg

Legutóbbi videójával a nyarat idézte vissza, az új klipjével pedig már a tavaszt előlegezi meg a Meztelen Diplomatákszerelmes évődéssel és robbanó almákkal. Az Almát szedek kisfilmje itt látható először. 

meztelen_diplomatak.jpgA Pest megyei beach pop zenekar Sellő Grand Hotel című 2013-as bemutatkozó albumáról a Dánok és a Füredi után ez a harmadik klip (a Hogyha velem fesztiválos road movie-ját nem számítva). A Meztelen Diplomaták szokásához híven hangulatos, az arcunkra mosolyt csaló videóban egy fiú és egy lány kezdetben félszeg, majd egyre határozottabb közeledését követhetjük végig, egymásra találásuk előbb almákkal játszott önfeledt teniszmeccsben, majd kacér párnacsatában csúcsosodik ki. Egy szeles és két gyönyörű forgatási nap, egy rettentően ideges biztonsági őr, 4 kiló szétvert alma, három bedőlt forgatási helyszín, 500000 felugrás, két darab törött fateniszütő és három órányi áldozatos salakpálya ásás - ez a klip mérlege számokban a zenekar szerint. A legnagyobb fejtörést az okozta a stábnak, hogyan robbanjanak az almák, "végül a csapat basszusgitárosának, Matyinak (Elek Mátyás - a szerk.) jutott az eszébe, hogy vágjuk ki az almák belsejét és töltsük meg őket konfettivel” - árulja el a rendező, Babay Máté. Az almarobbanásokat ugyan mindenki ép bőrrel megúszta, de vagyoni kár azért keletkezett. "A teniszütők Gyuszi (Szacsvay Gyula, a zenekar szintetizátorosa - a szerk.) családi hagyatékához tartoztak, de az egyik robbanósnak hitt almáról kiderült, hogy nem volt kibelezve. Így amikor a klip egyik főszereplője, Skublics Ádám egy erős ütést mért a gyümölcsre, a teniszütő kettétört. Végül egy használt áru oldalról voltunk kénytelenek pótolni a ritka darabot” - meséli a reklámfilmekben is jártas rendező. 

A Meztelen Diplomaták télen a dalírással volt elfoglalva, tavasszal azonban országos turnéra indulnak és márciustól május közepéig "igazi nyárcsalogató, lánypörgető bulikkal" készülnek Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Egerben és Szegeden (dátumok a zenekar honlapján). Addig is siettetik a tavasz érkezését az Almát szedek friss klipjével.

https://recorder.blog.hu/2015/02/25/klippremier_meztelen_diplomatak_almat_szedek
Klippremier! Meztelen Diplomaták: Almát szedek
süti beállítások módosítása