Kedvesen kacér "szerelmesfilm" a Meztelen Diplomatáktól

2013.12.17. 18:13, Frontrecorder

meztelendiplomatak.jpg

A Magyarradar rovatunkban is szereplő Meztelen Diplomaták számára kiugró év volt az idei, hiszen tavasszal megjelent az első nagylemezük Sellő Grand Hotel címmel, és a népszerűségük is érezhetően elkezdett felívelni. Az év végére pedig az önfeledt beatpop zenekar a Dánok után elkészült a második klipjével, amit a Füredi című dalukhoz forgattak. Az egyszerre líraian romantikus és felhőtlen hangulatú videó olyan, mint visszanézni egy volt szerelmünkkel együtt töltött boldog nyári napról készült felvételeket.

A dal a beteljesületlen régi nagy szerelemről, az első "pillangók repkednek a gyomromban” érzésről szól, a konkrét ihletője pedig egy Füredi Zsófi nevű lány, akibe a zenekar énekese általános iskolás korában fülig szerelmes volt. Ahogy az ilyenkor legtöbbször lenni szokott, nem történt semmi, a szóban forgó lány nyolcadik után másik gimibe ment tovább, így többet nem találkoztak. Ennek ellenére "még ma is, mikor elmegyek a háza előtt, eszembe jutnak a régi emlékek.” – árulja el Tóth Attila énekes-­dalszerző.

A dalhoz szeptember elején a Budai Várban forgatták a klipet, ami nem egy történetet mesél el, sokkal inkább lírai, hangulatfestő funkcióval bírnak a képek. Ezt a bizonyos Füredi Zsófit Kerékgyártó Anna alakítja, aki babát vár, így a sok forgás-­ugrálás-­sétálás után időnként be kellett iktatni némi pihenést is.

https://recorder.blog.hu/2013/12/17/kedvesen_kacer_szerelmesfilm_a_meztelen_diplomataktol
Kedvesen kacér "szerelmesfilm" a Meztelen Diplomatáktól
süti beállítások módosítása