Ma este Elektro Guzzi és a Glass House Project Budapesten

2015.01.29. 10:13, subrecorder

elektroguzzi-2011_klein-011.jpg

Ma este két olyan zenekar is fellép a fővárosban, amely a maga nemében egyedülálló: az osztrák Elektro Guzzi és a nemzetközi összetételű, ezen belül félig magyar Glass House Project.

Elektro Guzzi, makrohang

Az osztrák Elektro Guzzi zenéjének hallatán újra érdemes értelmezni az "analóg technó" kifejezést, ők ugyanis gitárokkal és dobbal, mindenféle számítógép és szintetizátor nélkül játszanak minimalt.

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 2800 Ft

Facebook esemény

Bernhard HammerJakob Schneidewind és Bernhard Breuer úgy döntöttek, gépekké válnak. Emberi gépekké, akik gépszerű hangokat adnak ki magukból, vagyis hangszereikből. Nem kell nekik ehhez laptop, szintetizátor, vagy bármiféle program, csak egy gitár, egy basszusgitár meg egy dob és máris kész a Berlinre oly jellemző minimal technp. Nem is véletlen, hogy a Macro kiadó szerződtette őket, akiknél többek közt Ricardo Villalobos is jelentet meg anyagokat. A tavaly 10 éves formációról nehéz elképzelni, hogy élőben képesek mindazt eljátszani, amit a stúdióban felvesznek, pedig koncertfelvételeiket elnézve pontosan ez történik. Előttük a tavalyi Talentométer győztes, kísérleti instrumentális zenét játszó hazai makrohang lép majd fel.


Glass House Project

2013-5-7-klezmer_photo-by-lia-chang-333.jpg

Frank London félig magyar projektje, a Glass House játszik ma este a Budapest Music Centerben. Olyan esemény ez, amelyet senkinek nem érdemes kihagyni, akit érdekel hazánk zsidó zenei öröksége.

Helyszín: BMC

Kezdés: 19:30

Belépő: 2000 Ft

Frank London nem rossz rezümét tudhat magáénak, gitározott Lou Reednek és fújt Diana Krallnak is, de egy jó ideje már saját projektjeivel van elfoglalva. Egyrészt viszi Klezmer Bandjét, másrészt pedig a New York-i Balassi Intézet hívására létrehozott Glass House-t, melyben az argentin Pablo Aslan, az izraeli Yoni Halévy és a brooklyni Jake Shulman Ment mellett három magyar zenész is játszik: Lukács Miklós cimbalommal, Szirtes Edina Mókus hangjával, Ágoston Béla pedig különböző fúvós hangszerekkel járul hozzá a Glass House hangzásához. Fő céljuk a Magyarország zsidó zenei öröksége feletti kurátorkodás, a népdalok, operettek, kántorénekek nagyzenekarra ültetése és a közönség elé bocsátása. Ez utóbbira kerül sor a BMC-ben ma este.

https://recorder.blog.hu/2015/01/29/ma_este_igazi_kulonlegessegek_budapesten
Ma este Elektro Guzzi és a Glass House Project Budapesten
süti beállítások módosítása