Kutya-macska house-asítás pénteken az Ötkertben

2015.01.14. 19:29, Frontrecorder

vitali_gelwich_photography_berlin_vtl_glwch_catz_n_dogz_pets_recordings_7.JPG

(X) A lengyel tánczenei szcéna nemzetközileg sem gyengélkedik elektronikus zenei erőforrásokban – elég Jacek Sienkiewiczet (Cocoon), SLG-t vagy a Pol_on és Viadrina duót említeni – de a Catz 'N Dogz messze kiemelkedik a mezőnyből. A kutyás-macskás páros pénteken az Ötkertben dj-zik.

Greg és Voitek a kétezres évek derekán költözött a Lengyelországból Berlinbe. A két fiatal producer egyből felvette a német főváros pulzálását, nem sokkal kiérkezésük után saját zenéiket már neves kiadók jegyezték (Get Physical, Trapez, Poker Flat, Crosstown Rebels). Egy napon a Los Angeles-i újvonalas techhouse-pápa (Claude VonStroke) kereste meg őket, hogy "amennyiben nem félnek Detroittól" igazoljanak kiadójához, a Dirtybird-höz – megtették.

Emellett nem riadnak vissza a kollaborációktól és azok frappáns elnevezésétől sem, legyen ez akár a Soul Clap párossal alkotott Claps II Dogz kvartett, vagy a tavalyi év fesztiválkedvencének kikiáltott Eats Everythinggel és a bolgár zseni Kinkkel kreált Catz Eats Kink partisorozat. A Martin Dawsonnal készített Different Marks lemezük (Untitled címmel) a művész 2012-ben bekövetkezett tragikus hirtelenségű halála miatt már posztomusz műként jelent meg, természetesen mindenki számára ingyenesen letölthető formátumban. A BBC felkérésére 2013-ban készítettek egy Essential Mixet, amelyben legfontosabb zenei behatásaikat foglalták össze két órában. A mix különlegessége, hogy található benne egy általuk újrahangszerelt Daft Punk-sláger is.

Extravagáns-eklektikus (house/disco/techno/fun) szettjeiknek köszönhetően DJ-karrierjük is egy csapásra beindult, sorra követik egymást a turnék és fesztiválfellépések (tavaly például a balatonaligai B My Lake sem maradt ki a sorból). Sűrű menetrendjükben örömmel szorítottak dátumot első budapesti klubbulijukra, amelyre január 16-án az Ötkertben kerül sor.

2015. január 16.
Ötkert
22:00-05:00

Catz 'N Dogz (Pets Recordings - Berlin / PL)
TMX
GrgFr

Jegyár: fiúknak 2000 Ft, lányoknak ingyenes!

Facebook-esemény

Címkék: ötkert catz n dogz
https://recorder.blog.hu/2015/01/14/kutya-macska_house-asitas_penteken_az_otkertben
Kutya-macska house-asítás pénteken az Ötkertben
süti beállítások módosítása