Visszatér az Amorf Ördögök!

2015.01.12. 10:23, rerecorder

_n2a0038eredeti.jpg

Péterfy Bori, Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs triója, az Amorf ördögök a kétezres évek egyik legnépszerűbb, legjobb magyar zenekara volt. A 2007-ben feloszlott formáció hét év szünet után, idén visszatér három koncert erejéig!

Tövisházi Ambrus Instagramján jelentette be, hogy visszatér az Amorf Ördögök. Május 8-án a veszprémi Expresszóban, május 15-én az A38-on és júniusban a Fishing On Orfű fesztiválon látható újra a koncertzenekarként is elsőosztályú együttes. Hurrá!

Az Amorf Ördögöket a Tövisházi-Tariska páros alakította gimnáziumi zenekarként 1993-ban és még abban az évben kiadtak egy demókazettát, amit további három art-punkos, zajzenés, inkább kísérleti, de nagyon szórakoztató anyag követett ebben a páros felállásban, aztán 1999-ben csatlakozott hozzájuk Péterfy Bori énekesként és ahogy mondani szokás, a többi magyar poptörténelem. Három sorlemez (alább mind teljes egészében) és egy koncertfelvételeket, demókat tartalmazó válogatás jelent meg a kétezres évek első felében, a trió pedig további zenészekkel kiegészülve nagyon sikeres koncertzenekarként is meghódította a közönséget. 2007 áprilisában jelentették be a feloszlást, de hamarosan - nagyrészt a koncertfelállás zenészeiből, Tövisházi vezetésével - megalakult a Péterfy Bori & Love Band, az év őszén már nagylemezzel is bemutatkoztak. Mindeközben Tövisházi már működtette Erik Sumo Band nevű együttesét, Tariskával pedig 2010-ben tértek vissza egy felnőtteknek is szóló gyereklemezzel, Amorf Lovagok néven - ez a formáció szintén idén tért vissza, minden hónapban kiadnak egy új dalt - itt az első.

És akkor most az Amorf Ördögök is visszatér, a szűkszavú Instagram-poszt alapján három koncert erejéig biztosan.


az A38-as koncertnek 10 éves a Cellux-szimfónia a címe, itt a Facebook-eseményoldal a jegyinfókkal együtt


a 2000-es Betyár a Holdon című album teljes egészében: 


a 2002-es Molylepke Minibár című album: 


a 2005-ös Cellux-szimfónia teljes egészében: 

https://recorder.blog.hu/2015/01/12/visszater_az_amorf_ordogok
Visszatér az Amorf Ördögök!
süti beállítások módosítása