Végre eldőlt az örök kérdés: Lennon vagy McCartney a jobb?

2014.12.24. 09:20, subrecorder

9_beatles_298497k.jpg

Vannak kérdések, melyek évtizedek, sőt, évszázadok óta foglalkoztatják az emberiséget. Léteznek-e földönkívüliek? El lehet-e érni a fénysebességet? Hogy kerül az ajándék a karácsonyfa alá? Valószínűleg a tudomány előbb-utóbb mindegyikre biztos választ fog adni, egy kivételével: John Lennon vagy Paul McCartney a jobb? Egy videós gárda 10 év alatt 550 hírességnek tette fel ezt a kérdést. Ők megpróbálták a lehetetlent. Sikerült nekik?

De most tényleg, Paul McCartney vagy John Lennon? A változók száma a végtelenhez közelít, az egyes dalok elemzésétől a kinézeten át egészen étkezési szokásaikig sok mindent figyelembe lehet venni. És akkor még valamennyire fair versenyt rendeztünk, hiszen ennyi erővel miért ne tehetnénk hozzá Harrisont és Starkey-t (zenebuziknak meg Martint)? Nos, a Scared Goose produkciós iroda az elmúlt 10 évben minden egyes meginterjúvolt személyének feltette a kérdést, legyen az zenész, színész, vagy televíziós műsorvezető. Ők pedig válaszoltak. Ki így, ki úgy, ki amúgy. Igen, többen nem tudtak döntésre jutni (gyávák...), illetve az 550 megkérdezett között voltak gerillák is, akik csak azért is Harrison mellé tették le a voksukat, és még Ringo is kapott 4 szavazatot. Egy ilyen videó nem létezhet vicces kedvűek nélkül, így természetesen 1-1 személytől bizalmat kapott Hendrix, Lou Reed és az Oasis is.


45 ÉVE EGYÉBKÉNT MAJDNEM KÖZÖS ALBUMOT KÉSZÍTETT A BEATLES, A ROLLING STONES ÉS BOB DYLAN.

A 35 perces kisfilmben olyanok tűnnek fel, mint Kevin Spacey, David Byrne, Robert DeNiro, Benedict Cumberbatch, Kendrick Lamar, Justin Bieber, Dwayne "The Rock" Johnson, a Metallica, Ozzy Osbourne, a Wu-Tang Clan, J.J. Abrams vagy éppen PSY. A legheretikusabb választ Bo Diddley adja, aki kijelenti, soha életében nem értette, mire ez a nagy felhajtás a Beatles körül, őt ugyan nem érdekli egyikőjük sem. A kommentekben várjuk a Recorder olvasóinak voksát, itt az idő, dönteni kell (a cikk írója a Lennon-oldalon áll)!


A teljes videót itt lehet megnézni, mi nem áruljuk el a végeredményt, de akit csak az érdekel, az tekerjen 33:23-ra:

https://recorder.blog.hu/2014/12/24/vegre_eldolt_az_orok_kerdes_lennon_vagy_mccartney_a_jobb
Végre eldőlt az örök kérdés: Lennon vagy McCartney a jobb?
süti beállítások módosítása