Videopremier! Mary Popkids: Indigo (S(o)un(d)city Szeged-felvétel)

2014.12.22. 14:00, Frontrecorder

foto-szivos_sandor-mary_popkids_soundcity_2014_big-6.jpg

December elején mutattuk be a S(o)un(d)city Szeged-sorozat legutóbbi videóját (Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint előadásában), most pedig itt a projekt karácsonyi ajándéka, méghozzá az idei év egyik legsikeresebb fiatal hazai zenekara, a Mary Popkids prezentálásában, mellé Ragályi-Szabó Dávid novellájával.

"Szokásos felvételnek indult, aztán, ahogy készült az anyag, és otthon megnéztük a videót, tudtuk, hogy ezt csak karácsonykor adhatjuk át" - mondja Rácz Roland, a széria producere. A felvételt Szeged egyik műemlékvédelem alatt álló épületében, az impozáns Hungi Vigadóban rögzítették. "A helyszín is óriásit dobott a klip hangulatán. Az ódon oszlopok, a mállott vakolat, a lelógó izzók egyfajta furcsán kellemes színezetet adtak. Kicsit részesei lettünk a Hungi régre visszanyúló történelmének" - meséli Rácz Roland. "Ady és Bartók után mi is szeretnénk majd gyakran visszajárni."

A videót a Mary Popkids legutóbbi szegedi koncertje előtt vették fel, a zenekar az Indigo című számot választotta az áprilisban megjelent bemutatkozó albumáról, és ennek az akusztikus verziónak "ünnepi hangulata lett", véli Kamau Makumi énekes-gitáros.

A dalhoz Ragályi-Szabó Dávid azonos című novellája társul, a szerzőnek idén jelent meg egy műve a gyulai Ifjúsági Kultúra Kávéház által kiadott IndulAtok antológiában. "A szürke hétköznapok ugyanolyansága ihlette ezt a történetet. A dalhoz leginkább a címével kapcsolódik, mivel ezek a napok olyanok, mintha indigóval lennének rajzolva. Egyik jön a másik után." - kommentálja művét a fiatal író. A novella itt olvasható, a Mary Popkids S(o)un(d)city Szeged-videója pedig megnézhető alább:

A zenekar december 31-én az Ankertben tart szilveszteri bulit, egy hónappal később, január 30-án az A38-on ünnepli az ötödik szülinapját egy szimfonikus koncerttel, majd stúdióba vonul és a tervek szerint jövő áprilisban előrukkol a második albumával.

https://recorder.blog.hu/2014/12/22/videopremier_mary_popkids_indigo_s_o_un_d_city_szeged-felvetel
Videopremier! Mary Popkids: Indigo (S(o)un(d)city Szeged-felvétel)
süti beállítások módosítása