Új meglepetés EP James Blake-től!

2014.12.11. 12:37, subrecorder

james-blake-kendrick-lamar-harmonimix-lead.jpg

Még úgy is jó évet futott James Blake, hogy nem is adott ki új lemezt. Simán elérte, hogy szinte minden hónapban legyen mit beszélni róla, hol rádióműsorai, hol egy-két elejtett új dala kapcsán. Mikor ezeket a számokat bemutattuk, azt tippeltük, hogy csak kitérők ezek, nem a jövőre érkező album előfutárai, és igazunk is lett. A tegnap meglepetésként kiadott 200 Press EP-n vannak tehát ismerős szerzemények, de újdonságok is.

Számunkra még az is hozzájön Blake erős évéhez, hogy először láthattuk Budapesten az electrocroonert, aki az Electronic Beats Festivalon egy velős, de szép előadást nyújtott, melyre már régóta vártunk. Ezen a koncerten el is játszotta két idén bemutatott dalát, melyeket a BBC Radio One Residency műsorába illesztett be, mikor azt éppen ő vezette. Persze a 200 Press és a Building It Still hangminősége azért hagyott kívánnivalót maga után, úgyhogy jó volt őket élőben, teljes pompájukban hallani, életre is keltek az amúgy elsőre kicsit egyszerinek tűnő szerzemények.


OKTÓBERI MAGAZINUNK CÍMLAPSZTORIJA, JAMES BLAKE TELJES ELŐADÓI PROFILJA ITT OLVASHATÓ.

Ezt a két számot, plusz egy új dalt és egy verset tartalmaz a most kiadott 200 Press EP. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ha az ember egy laptophangszórónál jobb audiofelszereléssel rendelkezik, akkor igazán szépen szólnak a korábban már hallott anyagok. Ráadásul mindkettő hosszabb is, mint azt eddig gondoltuk, ez a kiterjesztés is jót tett nekik. A 200 Press még mindig Blake egyik legjobban táncolható dala, a Building It Still pedig csak megerősítette pozícióját, mint stílusgyakorlat, tényleg minden rá jellemzőt felvonultat benne. Az egyetlen új dal, a 200 Pressure című, egy sötét, éjjeli szerzemény, mely marad a korai, posztdubstepes gyökereknél, míg a záró, alig egy perces Words That We Both Know egy vers, melyet Blake írt, lazán megzenésítve és általa előadva. Még mindig nem tudni, hogy mikor jelenik meg James Blake harmadik rendes albuma, de addig is ez a négy szám jó várakozásenyhítő.


James Blake új EP-je, a 200 Press:

Címkék: ep james blake
https://recorder.blog.hu/2014/12/11/uj_meglepetes_ep_james_blake-tol
Új meglepetés EP James Blake-től!
süti beállítások módosítása