James Blake lassan építkezik új dalában

2014.10.19. 18:16, subrecorder

James-Blake1.jpg

Azon kívül, hogy a hónap végén végre élőben is láthatjuk Magyarországon, mást is van várni mostanában James Blake-től. A BBC Radio One Residency műsorát ha ő vezeti, mindig megajándékozza a hallgatókat valami exkluzív dologgal, most lejátszotta egy új dalát, melynek címe: Building It Still.

Annyira várjuk az október 31-i Electronic Beats fesztivált, amelyen Blake is fellép majd, hogy rögtön a londoni srácot tettük legfrissebb magazinunk címlapjára is. No persze nem csak ezért, épp itt volt már az ideje, hogy szépen áttekintsük az elektrocrooner színteret, amelynek jelenleg kétségkívül ő a leghíresebb képviselője. Tavalyi, Mercury-díjas második lemeze után valószínűleg jövőre számíthatunk tőle új albumra. Hogy az eddig a saját rádióműsorában megosztott két dala felkerül-e arra, az erősen kétséges, sokkal inkább kitérőnek tűnnek (a korábbi 200 Press kapcsán az különben is elhangzott, hogy egy nagyon limitált 12" lesz belőle).

Mind a 200 Press mind pedig a most bemutatott Building It Still inkább Blake korai EP-jeire emlékeztet, kevésbé organikusak ezek a szerzemények, mint mondjuk az Overgrown számai. Lassan már el is felejthettük, hogy emberünk eredetileg a posztdubstep-szcénából érkezett, nem is énekelt a kezdetekkor, csak producerként tevékenykedett. A Building It Stillben azért már van egy szép fejlődési ív, ahogy Blake laza stílusgyakorlatként bemutatja tudásának teljes spektrumát; szerepel a felvételen minimalista dubstep, zongorajáték és a jellegzetes ének is, de messze nem olyan kidolgozott az egész, mint bármelyik albumra kerülő dalában. Sokkal valószínűbb, hogy ezt is (csakúgy mint az egész két órás rádióműsort) Japánban vette fel a turnébuszában, csak úgy szórakozásból, időtöltésként. A teljes Residency adást itt lehet végighallgatni, még egy teljes hónapig, a műsort amúgy is ajánljuk minden elektronikus zenét kedvelőnek, jövő héten például Skream lesz a házigazda.


James Blake új szerzeménye, a Building It Still:

Címkék: james blake
https://recorder.blog.hu/2014/10/19/james_blake_lassan_epitkezik_uj_dalaban
James Blake lassan építkezik új dalában
süti beállítások módosítása