Új lemezt ad ki a Libertines

2014.12.08. 11:41, subrecorder

libertines2.JPG

A Libertines Thaiföldön írta alá új lemezszerződését a Virgin kiadóval, azért itt, mert Pete Doherty énekes jelenleg sokadik elvonóján van, most éppen ebben az országban. A Libertines ugyan csak két lemezt adott ki a 2000-es évek elején, mégis az évtized egyik legmeghatározóbb brit zenekaraként gondolunk rájuk.

Sok újdonságot a zenébe nem hozott a Libertines, inkább pont jókor, pont jó helyen voltak Doherty-ék. A 2000-es évek eleje elég száraz időszak volt a brit gitárzenében, a britpop már rég lejárt, az Arctic Monkeys-féle fiatalok pedig még tanulgatták a hangszereiket, amikor 2002-ben kiadták bemutatkozó lemezüket, az Up The Bracketet. Dalaik a Clash-t idézték, csak éppen modern hangzással, de még náluk is poposabban, és mivel az USA-ban is pont ekkor jött egy hasonló rock-újraélesztő csapat, el is nevezték őket a "brit Strokes"-nak. Az Up The Bracket meg is érdemelt minden pozitív kritikát, a mai napig bármikor elő lehet kapni, ha egy kis angol életérzésre vágyik az ember, ez a zenekar ugyanis a britnél is britebb. A cím nélküli második albumuk két évvel később érkezett, ez inkább csak folytatta a debüt útját, de még így is bőven remek lett. A széthullás a következő hónapokban kezdődött, amikor Doherty a bulvárlapok főhősévé vált Kate Moss-szal való, nagy publicitást kapó kapcsolata és kemény heroinfüggősége miatt. A zenekaron belüli problémák végül odáig fajultak, hogy decemberben már nem is létezett a Libertines, Doherty megalakította a popos Babyshambles-t, a másik frontember Carl Barât pedig a keményebb Dirty Little Things-t.


CARL BARAT JÖVŐRE KVÁZI SZÓLÓLEMZT IS KIAD ÚJ ZENEKARÁVAL, A THE JACKALS-SZAL.

Doherty rehabról rehabra járt, de nem tudott megszabadulni függőségétől, pedig Barâttal való viszonyuk javulóban volt, sőt, 2010-ben rövid időre, pár koncert erejéig még újra is alakult a Libertines, igaz, később beismerték, hogy csak a pénz miatt. Aztán ismét csend, egészen az idei évig, amikor is ismét koncertezni kezdett a kvartett, és úgy tűnt, hogy pár apróságtól eltekintve (azért a tagok mindig keményen élték a rocksztárságot) minden rendben is van. Most pedig érkezett a hír, hogy Thaiföldön aláírták új lemezszerződésüket (a nyitókép ott készült) és talán már 2015-re meg is jelenhet a harmadik Libertines-lemez. "Olyan boldog vagyok, hogy nem is tudom, mit mondjak. Ez egy csodálatos nap." - mondta Doherty. "Azok után, amiken keresztülmentünk, az Albion ismét vízre száll (alakulásuk során majdnem a The Albions nevet választották, a mai napig néha így hívják magukat), nem is lehetnék izgatottabb!" - tette hozzá Barât.


Amíg nincs új anyag, válogassunk a Libertines legjobb pillanataiból:

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/12/08/uj_lemezt_ad_ki_a_libertines
Új lemezt ad ki a Libertines
süti beállítások módosítása