Ma este koncertbőség Budapesten

2014.12.05. 10:23, subrecorder

goatwhore.jpg

Kezdjük az estét a Kék/Vörös Yukban, ahol természetesen nem dübörgő technót hallgathat az ember, hanem jóféle, izgalmas death metalt. Érkezik a Dying Fetus és a Goatwhore.

Dying Fetus, Goatwhore, Malevolence, Fallujah

Helyszín: Supersonic

Kezdés: 18:00

Belépő: 3900 Ft

Facebook esemény

Nem mai gyerek a Dying Fetus, 1991-ben alakította John Gallagher, mára már ő az egyetlen tag, aki ott volt a zenekar születésénél. De ez nem lényeg, körülbelül ugyan az a helyzet, mint a Helmetnél; ahogy ott Page Hamilton az agy, a vezető, a minden, úgy itt is Gallagher talál ki mindent. 2000 óta a Relapse-nél adják ki korrekt albumaikat, amiket rendszerint vesznek is a rajongók nagy számban. Legutóbb 2012-ben jelent meg lemezük. A Goatwhore pedig hiába csak kísérő ezen a turnén, legalább annyira figyelemre méltóak. A New Orleans-i mocsarakból származó zenekar remekül vegyíti a helyre jellemző sludge metalt a death és a black metallal, mára a szcéna meghatározó együttesévé nőtték ki magukat. Idei albumuk talán az eddigi legjobb, így most érdemes csak igazán látni a Kecskeszomorítókat. Két ígéretes fiatalabb zenekar, a Malevolence és a Fallujah kíséri őket.

 

 


Seether
, Prana

seether_generalpress_1_bw_credit_marinachavez.jpg

Dél-Afrika legismertebb zenekara fesztiválfellépőként a leghatásosabb, de most megmutathatják, mit tudnak klubkörnyezetben. Fellép a Seether.

Helyszín: Dürer Kert

Kezdés: 19:00

Belépő: 8500 Ft

Facebook esemény

Meglepő rájönni, hogy gyakorlatilag mennyire népszerű zenekar is a Seether. Az 1999-ben alakult együttes Nirvanás gyökereitől eljutott addig, hogy 5 millió lemezt adtak el, egyszer az amerikai lemezeladási lista 2. helyéig jutottak, a YouTube-on pedig tízmilliós nézettségeket produkálnak. Zenéjükön azért a mai napig erős a hatása a Nirvanának, csak azóta megvették az arzenálba a Foo Fighterst és a Biffy Clyrot is. Eredetiséget tehát ne keresünk náluk, viszont ha jó dalokat akar hallani az ember, akkor már inkább hallgasson bele munkásságukba. Aztán döntse el, hogy érdekli-e a koncert.

 

 


Rakta
, Gustave Tiger, Worm Kids, Norms

raktaband.jpg

Évzáró bulit tart a Defekt Dudes, az eseményre pedig nem is találhattak volna jobb fő fellépőt, mint a Brazíliából származó Rakta lánycsapatot.

Helyszín: MÜSZI

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Facebook esemény

A Rakta igen jó érzékkel keveri a pszichedelikus elszállást a punk zúzásával, néha nem is igazán tudjuk, hogy most éppen melyiket is halljuk. A szervezők pontosan megfogalmazták: "...olyan, mintha egy rossz trip közepén életed szerelme egy kübli fagylaltot adna neked és addig simogatná a hátad, amíg minden rendben lesz." Lehet erre nemet mondani? Fellép mellettük az idei év nagy magyar újdonsága, a behatárolhatatlan Gustave Tiger, és lesz "cowabunga rock " Worm Kids és "kattos hácé" Norms is. Egy szokványos este a MÜSZI-ben.

 

 


Eliphino

eliphino_be_press_6_1.jpg

Hogy ne csak a gitárzenére beinduló olvasóinknak kedvezzünk, beszéljünk a Nightdrive új eseményéről is, melyen a brit Eliphino tesz majd fel pár house klubslágert.

Helyszín: Toldi Klub

Kezdés: 23:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

Az Eliphino egyébként egy elefánt (elephant) és egy rinocérosz (rhino) keresztezéséből létrejött lény, emberünk pedig kicsit sem hasonlít egy ilyenre, már ha létezne egyáltalán...mármint az eliphino. Hogy ezt tisztáztuk, rátérhetünk a lényegre, a leeds-i származású producer ugyanis megérdemli a figyelmet, single-it a legmenőbbek játsszák DJ szettjeikben 2007-es albuma (Out Of Phase) pedig tele van táncteret töltő house opuszokkal. A More Than Me egy időben minden kurrens helyen szólt, tavaly pedig az I Don't Care vette át a helyét. Fülledt zenéjére tökéletesen megközelítheted azt, akire már oly régóta szemet vetettél. Nem fog tudni ellenállni.

 

 

https://recorder.blog.hu/2014/12/05/ma_este_koncertboseg_budapesten
Ma este koncertbőség Budapesten
süti beállítások módosítása