Klippremier! Black Nail Cabaret: Satisfaction

2014.11.28. 16:00, Frontrecorder

blacknailcabaret.jpg

Ma jelentette meg új kislemezét a magát a synth noir stílusba soroló Black Nail Cabaret duó, a Satisfaction című dalhoz pedig klip is készült a London-Budapest távolságot áthidalva. A sötét hangulatú fekete-fehér artvideó itt látható először. 

Árvai-­Illés Emese énekes és Tarr Zsófia billentyűs 2008-ban alakították meg a dark wave-es szintipopot játszó Black Nail Cabaret duót (korábban mindketten indusztriál/cyberpunk partikon voltak táncosok, illetve saját horrorszínházi társulatot működtettek). Élőben 2010-ben mutatkoztak be, stílusosan Halloweenkor, koncertjeiket háttérvetítésekkel és performanszokkal is megtámogatták. 2012 májusában jelent meg bemutatkozó albumuk Emerald City címmel, a lemezzel megjárták Dániát és Németországot is, ahol az általuk képviselt zenei világnak komoly tábora van, itthon pedig játszottak a svéd Covenant és a német De/Vision előtt. Két éve Emese Londonba költözött, azóta online zajlik az ötletelés és a dalírás, így készül - állandó segítőtársuk, Árvai Krisztián producer aktív bevonásával - folyamatosan második albumuk, a Harry Me, Marry Me, Bury Me, Bite Meamely jövő márciusra várható. Ezt előlegezi meg a Satisfacion című dal, amely ma jelent meg a német Basic Unit Productions/Negative Gain Productions gondozásában digitális kislemezen. A Satisfacion a címről a szexuális kielégülésre asszociálhatunk, ám a dal szövege nem erről, hanem pont ennek hiányáról szól. " Akkor íródott, amikor egyedül éltem. Mindannyian átestünk már ezen: egyedül élsz, nincs kihez szólnod, nincs kivel szeretkezned, csak a fantáziád marad és mindegy milyen erősen próbálkozol, egy ponton frusztráltnak érzed magad. Talán depresszióba is esel, mintha egy tölcséren haladnál lefelé, egyre kétségbeesettebben próbálsz kimászni, ami még inkább megnehezíti a dolgokat” - mondja a dal hátteréről Emese.

A dal komor, belső feszültségekre reflektáló hangulatát igyekeztek megfogni a hozzá készült videóval is, amelyben Zsófi háttérvetítéssel van jelen. „Mivel mindenki a szexre asszociált egyből a dallal kapcsolatban, próbáltunk olyan embert keresni, aki kihozza belőle azt a pszichológiai játékot, amit általában játszunk a frusztrációnkkal. Vágó Bianka rendezte a klipet, aki egyébként is filmszakos hallgató Londonban, és nagyon jó ízléssel bír jelenleg futó videoklipek terén, mindig nagyon képben van az aktuális bandákról. Ez volt az első rendezése, és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó! A barátja, Jakub Tucholski is sokat segített a forgatáson és a vágásban, valamint egyik barátom Cale Firgren is szerepel a klipben, akinek szintén kellemesen beteg ötletei szoktak lenni. Zsófi felvételeit Ficsór Zsolt készítette Budapesten. A projektorral való játék Bianka ötlete volt, hogy így hozzon össze kettőnket Zsófival egy videóban. Ez egy picit a mi személyes frusztrációnkra is utal: különválaszt minket a távolság, ami nehézkessé teszi azt, hogy érzelmileg vagy kreatív szinten ott legyünk egymásnak.” – avat be a forgatás részleteibe a duó énekese.

VIGYÁZAT, ITT A TAVALYI ÉV 10 LEGNÉZETTEBB KORHATÁROS VIDEÓJA!

Ez tehát a Black Nail Cabaret új klipje:


és a duó új kislemeze, melyen a Satisfaction mellett annak két remixe, plusz egy bónuszdal (Elizabeth) kapott helyet::

https://recorder.blog.hu/2014/11/28/klippremier_black_nail_cabaret_satisfaction
Klippremier! Black Nail Cabaret: Satisfaction
süti beállítások módosítása