Klippremier! Kerekes Band: Mr. Hungary (zenétlenített verzió)

2014.11.20. 13:20, rerecorder

kerekes musicless.jpg

A Kerekes Band három hete mutatta be legújabb, Live At A38 című élő albumát a Recorderen, majd élőben is a címben szereplő koncerthelyen, de máris újdonsággal jelentkezik, mégpedig abból az apropóból, hogy Mr. Hungary című, a belgás Mégötlövéssel közös klipje elérte a félmilliós nézettséget. Az ünnepi alkalomból egy különleges verziót készítettek a klipből, az idén futó, zenétlenített videók trendjéhez csatlakozva eltüntették a video alól a zenei részeket és vicces effektekkel dobták fel a már jól ismert képeket. 

Akát az is lehetne a trend alcíme, hogy: "túl sok a zene!", de persze a zenétlenített (musicless) videóknál ennél sokkal egyszerűbb a cél: a szórakoztatás. Hogy magunkat idézzük: "a youtube-os paródiák egyik népszerű formája a videók újraszinkronizálása, eredeti hangsávjának poénos cseréje, megmásítása. A zenei videóknál ilyen a shredding (lásd gyűjtésünket), vagy idén felfutott trendben a klipek "zenétlenítése", vagyis amikor kiiktatják a zenét (sőt, gyakran az éneket is) és helyette mindenféle - általában vicces - hangeffektet tesznek a képek alá." A Kerekes Band most összehozott egy ügyes hazai megvalósítást, a klip tengerparti homokban fetrengő főhőse bele-beledúdol a hordozható magnóban pörgő BASF-kazetta nótájába, rossz angolsággal kommentálja amit lát, a videóban feltűnő hangszereken meg mintha hangolnának, ujjgyakorlatokat végeznének. 


A KEREKES BAND ÉRT A MARKETINGHEZ, EGY KORÁBBI ALBUMUKAT 25 ÉVVEL EZELŐTTI HIRADÓS TUDÓSÍTÁSSAL VEZETTÉK FEL.

A klip érdekessége még, hogy a zenekar dobosa, Fehér Viktor mellett az idén remek lemezzel debütált Anton Vezuv-billentyűs, Stéger Tamás készítette.

A Kerekes band legközelebb az Akváriumban lép a PASO-s Krsa társaságában, a folk&ska-est Facebook-eseményoldala

és akkor a Mr. Hungary zene nélküli verziója: 


itt pedig az eredeti: 


és egy utánlövés a friss lemezhez: 

https://recorder.blog.hu/2014/11/20/klippremier_kerekes_band_mr_hungary_zenetlenitett_verzio
Klippremier! Kerekes Band: Mr. Hungary (zenétlenített verzió)
süti beállítások módosítása