Ma este három remek buli Budapesten

2014.11.15. 11:09, subrecorder

triggerfinger.jpg

Folytatjuk a Sziget után visszatérő zenekarokat bemutató programajánlóinkat, ma a belga Triggerfinger kerül terítékre. Az elegáns uraktól mindig lehet egy kis homokköpködő gitárnyúzásra számítani, lépjenek fel akárhányszor nálunk. De ajánljuk Dave Aju, valamint Jon Langford és Martin Bramah közös fellépését is - válasszon ki-ki saját preferenciái szerint.

Triggerfinger, The Adolescens

Helyszín: A38

Kezdés: 20:00

Belépő: 3900 Ft

Facebook esemény

Jó dolguk van a belgáknak, hogy két ekkora zenekart mondhatnak magukénak, mint a dEUS és a Triggerfinger. Mindkét együttes meghatározó szereplője az európai zenei színtérnek, szerencsére mi is láthattuk már mind a kettőt többször. Egy jó Triggerfinger koncertet azonban nem érdemes kihagyni, pláne, hogy idén megjelent negyedik albumukról a Szigeten nyáron azért annyira sokat nem játszottak, pedig a By Absence Of The Sun igen jól sikerült anyag. Most hosszabban is kibontakozhat a trió, amelynek miden tagja hatalmas forma, legalább annyira jók ők egy fesztivál nagyszínpadán, mint egy kisebb klubban. A legváratlanabb színű öltönyöket és koszos stoner riffeket kell tőlük várni á lá Queens Of The Stone Age.

 

 


10599576_10202827447874265_5352924351670363435_n.jpg

Két legenda is közös koncertet ad ma este, Jon Langford, a Mekons frontembere, valamint Martin Bramah, akit a Blue Orchidsból ismerhetünk.

Jon Langford & Martin Bramah

Helyszín: Gólya

Kezdés: 20:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

Langford a Mekons alapító tagjaként vált híressé, ők a 80-as évek brit punkszcénájából azzal emelkedtek ki, hogy egyrészt sokkal jobb dalokat írtak, mint mások, másrészt pedig sikeresen keverték a punk őserőt olyan, elsőre szemöldökráncolást kiváltó stílussal, mint a country. A Mekons a mai napig él és virul (legutóbb 2011-ben adtak ki lemezt), de közben Langford szólókarrierbe is kezdett, saját neve alatt sokkal nyugodtabb, sokszor akusztikus dalokat szerez, melyeket gyakran kísér hegedű vagy zongora. Martin Bramah szintén a 80-as évek fontos szereplője volt, de ő a posztpunk virágzását segített elő Nagy-Britanniában, először a The Fallal, nem sokkal utána pedig a Blue Orchids-zel. Utóbbi Nico háttérzenekara is lett, hatásuk pedig a mai napig érződik, rengetegen dolgozzák fel dalaikat. Az estét mindketten szólóban kezdik, aztán a végén összeállnak egy közös koncertre.

 

 

 

dave-aju-photo-credit-shauna-regan1.jpg

A San Francisco-i származású, de Berlinben élő Marc Barrite Dave Aju néven vonult be a köztudatba, tech house zenéjére nagy hatással volt édesapja dzsesszes múltja is.

Dave Aju

Helyszín: Lärm

Kezdés: 22:00

Belépő: 1500 Ft

Facebook esemény

Bármelyik előzőleg ajánlott koncert után könnyedén át lehet érni Dave Aju bulijára, és meg is éri, mert a producer tört ütemű minimal tech house trackjeire könnyedén lehet táncolni, vagy akár kikapcsolódni is. Heirlooms című albumának különlegessége, hogy elhunyt dzsessztrombitás édesapja házi felvételeit dolgozta bele szinte minden dalba, mivel mindig szerettek volna közösen zenélni, de ez nem sikerült. Egyszerű hommage-nál azonban több a Heirlooms, a dzsessz erősen jelen van ugyan, de csak mint kiegészítő elem, ugyan úgy, mint a hiphop is, a fő csapásvonal az elektronika. Eddigi legkiforrottabb kiadványa a 2012-es Listen To Your Heartbeat EP, ismerkedésnek mi ezt ajánljuk.

 

https://recorder.blog.hu/2014/11/15/ma_este_3_remek_buli_budapesten_kesz
Ma este három remek buli Budapesten
süti beállítások módosítása