Kislemezpremier! Le Hjärta: Francesca

2014.11.10. 18:56, rerecorder

141103_horvath1_006kicsi.jpg

A magát "monokróm lo-fi szobapop"-ként meghatározó Le Hjärta kvartett a "ritkán, de velősen" megszólaló zenekarok közé tartozik, ám most felpörgetik a tempót és tavalyi szürreális klipjük után egy Francesca című kétszámos kislemezzel jelentkeznek. 

Le Hjärta Francesca EP cover.jpgA 2011-es, hálószobapop-színteret bemutató cikkünkben és válogatáskazettánkon is szerepelt Le Hjärta, Nagy Róbert énekes-gitáros-dalszerző köré épül, Horváth Gergővel (basszusgitár), Vészi Krisztával (dob, vokál) és Adler Tamással (billentyű) kiegészülve a színtérről az elsők között kezdett koncertezni. Dalaikban posztpunkos, electroclashes hangulatokat ütköztetnek, de saját bevallásuk szerint "szerepet kap a hűvös északi elitizmus kötött hipszterkardigánjába bújtatott francia újhullámos mélabú és a monokróm Werther hedonista szenvedésmotívuma" is.

A zenekart mostanában élőben lehetett elcsípni, de végre újra jelentkeznek friss felvételekkel is, amelyet karrierjük során először nem szobademóként rögzítettek, hanem rendes stúdióban, a Francesca című kislemez ráadásul hivatalosan is megjelenik, de ezzel át is adjuk a szót a zenekarnak: "tavasszal a Dark Horses nevű brit zenekar előtt léphettünk fel, ahol felfigyelt ránk Gedeon Andrea a WM Musictól. A koncert után megkeresett minket, mi pedig leszerződtünk velük. Sok új dalkezdeményünk van, nyáron ezekből vettünk fel kettőt a 1G Studiosban. Puha Szabival szerettünk dolgozni, mert ismeri ezt a hangzásvilágot, nem kell sokat magyarázni, hogy mit szeretnénk, már az első klipünkhöz is vele csináltuk a dal remasterelését. Amúgy meg ez volt az első stúdiózásunk, elég sokat tanultunk belőle. A Francesca című dalt nyári slágernek szántuk, de úgy tűnik inkább késő őszi lett belőle."

A zenekar azt ígéri, hogy mostantól felpörgeti a tempót és nem olyan sokára további új szerzeményekkel fog jelentkezni, amit mi kicsit sem bánunk, hiszen a most - minden fontos online platformon - megjelenő két szám ismét karakteres és erős lett.


a kétszámos Francesca kislemez:  

 

https://recorder.blog.hu/2014/11/10/kislemezpremier_le_hj_rta_francesca
Kislemezpremier! Le Hjärta: Francesca
süti beállítások módosítása