Erősen készül a The xx új lemeze

2014.11.08. 14:12, subrecorder

The-xx.jpg

A brit hármas folyamatosan dolgozik a harmadik albumán, és Oliver Sim, Romy Madley-Croft és Jamie xx most megosztott egy rövidke üzenetet, amiben tudatják a világgal, hogyan is állnak. Plusz legutóbbi koncertjükön el is játszottak pár új dalt. 

Az egyelőre cím nélküli lemez a 2012-es Coexist folytatása lesz. Ez anno megosztotta a kritikusokat, bátortalansága, kísérletező kedv nélkülisége miatt, gyakorlatilag ugyan azt kaptuk rajta, mint a trió bemutatkozó albumán. Persze ekkor már a The xx vonatát nem lehetett megállítani, (teljesen megérdemelten) a legnagyobb fesztiválok és arénák színpadain lépnek fel azóta is. Jamie xx, a formáció producere is körülbelül három évvel ezelőtt erősített be szólófronton, akinek a experimentális oldal hiányzott a Coexistből, annak feleltek meg tökéletesen az ő anyagai. Elvileg neki is jövőre jön ki a szólóalbuma, és a fő zenekarnál is 2015 nyarát pletykálják. Ezt megerősítendő ki is adtak egy rövidke tájékoztatót, amiben részletezik, hogy hol járnak éppen. Íme:

Hello,

Rég beszéltünk, reméljük, minden a lehető legjobban megy Nektek.

Ez az év nagyon kreatívnak bizonyult a számunkra, a világ rengeteg pontját bejártuk, ahol sokat írtunk és zenéltünk.

Tavasszal pár hetet a gyönyörű Marfa városában töltöttünk, Texasban. Aztán nyáron elutaztunk az izlandi Reykjavíkba. Ősszel visszatértünk Londonba, hogy pihenjünk és írjunk egy keveset, de jövő héten repülünk Los Angelesbe, hogy folytassuk a felvételeket.

Igaz, hogy ezek a helyek egymástól nagyon különbözőek, de mindegyik inspirálóan hatott ránk, mindegyik nyomot hagyott az ott felvett zenénken. Az egész egy nagy kaland és alig várjuk, hogy megoszthassunk veletek valamit az új albumról.

Addig is szeretettel,

The xx


2012-BEN JÁRT A THE XX A SZIGETEN, AKKOR KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT A KÉTHARMADUKKAL.

Legutóbb a zenekar a New York-i Guggenheim Múzeumban lépett fel egy különleges show-val, ahol a színpad a terem közepén helyezkedett el, itt néhány új dal is elhangzott, ezek közül egyről tudunk rövid felvételt mutatni.


Részlet az új, az előzőekhez képest sokkal elektronikusabbnak tűnő The xx dalból:


szintén erről a koncertről az Islands című szám:


Jamie xx legutóbb ezt a táncos tracket osztotta meg:

Címkék: the xx
https://recorder.blog.hu/2014/11/08/erosen_keszul_a_the_xx_uj_lemeze
Erősen készül a The xx új lemeze
süti beállítások módosítása