Szokásosan beteg, de sztárokkal teli az új Die Antwoord-videó

2014.11.05. 13:43, subrecorder

die antwoord_1.jpg

Ninja és Yo-Landi Vi$$er idén hozta ki a harmadik Die Antwoord-albumot (Donker Mag), de ha van olyan formáció, ahol a lényeg a vizuális körítésen van, akkor az a dél-afrikai sokk-rap csapat, amely már régóta főleg a videóira támaszkodik. A legfrissebb, Ugly Boy című, Aphex Twint hangmintázó dalhoz készült klipben a szokásos beteg képsorok mellett hírességek is halmozottan fordulnak elő.

A dal háttere, hogy mikor Yo-Landi és Ninja szakítottak (ők ugye nagyon sokáig egy párt alkottak, gyermekük is van Sixteen néven), a még mindig 15 évesnek kinéző énekes-MC elkezdett járni egy fokvárosi gengszterrel, aki az Ugly Boys nevű banda egyik tagja, innen a cím. Ez tehát egy szerelmes szövegű dal, amelyben Ninja alakítja Yo-Landi gengszter szerelmét - bármit megtenne a nőjéért, mert az nagyon különleges - ami elég abszurd felállás, de hát a Die Antwoord sosem volt normális.


EBBEN A VIDEÓBAN MEG YO-LANDI JÓ NAGYOT CSULÁZIK NINJA SZÁJÁBA, SZÉP NAPOT!

A korai Die Antwoorddal ellentétben már régóta nem szólnak a dalaik olyan komoly dolgokról, mint a hazájukban lévő társadalmi egyenlőtlenségek vagy a piszkosan szerzett pénz hatalma, a hangsúly a második lemezük óta a dübörgő alapokon van. Az Ugly Boy különlegessége, hogy Aphex Twin Ageispolis című számát szemplingelték, sőt, egyesek szerint a videóban Hello, My Name is God feliratú felsőben vigyorgó, blackface-t (a feketéket kigúnyoló arcfestés, az egyik legnagyobb rasszista sértés az USA-ban) viselő alak maga Richard D. James, de persze nem ő az. Azért az idén új lemezzel visszatérő legendás zenész közvetve jelen van, Yo-Landi egyik pulóverén ott figyel a logója. Ha Aphex Twin nem is, más sztárok viszont bőven előfordulnak a klipben egy-egy cameo erejéig: Jack Black, a Red Hot Chili Peppers basszusgitáros, Flea, Marilyn Manson, a The ATL Twins, valamint Dita Von Teese és Cara Delevingne modellek. Mindannyian fura szerkókban és sminkben néznek a kamerába nagyon keményen, ahogy a két MC is. Olyan súlyos agymenés, mint például a szöcskét szülő Lady GaGa most nincs, de a szürreális és véres látvány most is elviszi a hátán az egészet.


A nemrég nálunk járt Die Antwoord sztárokkal tűzdelt új videója, amit megint Ninja rendezett:

Címkék: die antwoord
https://recorder.blog.hu/2014/11/05/szokasosan_beteg_de_sztarokkal_teli_az_uj_die_antwoord-video
Szokásosan beteg, de sztárokkal teli az új Die Antwoord-videó
süti beállítások módosítása