Vérengző pitbullember a Die Antwoord új videójában

2014.05.21. 14:07, subrecorder

antwoord.jpg

A Dél-afrikai Köztársaságból származó rave-rap csapat, a Die Antwoord az elmúlt évek során hagyományt teremtett abból, hogy klipjeik egyszerre betegek, miközben végtelenül szórakoztatóak is tudnak maradni. A duó harmadik albumát beharangozó Pitbull Terrier sem különb. Ja igen, a szám a Macska-jajból ismert betétdal sajátos feldolgozása.

Mikor 2010 környékén felbukkantak az első Die Antwoord-szerzemények, még múló poénnak tűnt a dolog. Ám az MC-páros, Ninja és Yo-Landi Vi$$er és a zenefelelős DJ Hi-Tek produkciója tartósan sikeres maradt, köszönhetően durván provokatív kinézetüknek, személyiségüknek, hitvallásuknak, szövegeiknek és videóiknak. Első lemezük ($o$) után kiléptek a Universal kiadó alól és 2012-ben már saját maguk főnökeiként adták ki a folytatást (Ten$ion). Úgy látszik kompromisszumokat továbbra sem kötnek, a két héten belül, június 3-án megjelenő Donker Mag (Sötét Erő) album szintén a Zef Records égisze alatt szabadul a világra. És olyan című dalok lesznek rajta, mint Happy Go Sucky Fucky vagy Raging Zef Boner.

Bár a második lemezen a hangsúly a "rap" javáról a "rave"-re ugrott és sokan kritizálták őket a korai, többek közt durva társadalmi egyenlőtlenségek témájával foglalkozó szövegek elhagyásáért, a vitát kiváltó klipeknek köszönhetően nem csak hogy megtartották, de folyamatosan növelni is tudták népszerűségüket. Iskolás lányok megrontása, pénisznagyobbítás, szöcskét szülő Lady GaGa, csak néhány motívum a korábbi videókból, amiknek köszönhetően a megosztásszámláló az egekbe szökik minden alkalommal. A legérdekesebb az, hogy ennyi év és klip után sem csökkent a hatásfokuk, így például a mai napig feszengünk az örök 15 évesnek kinéző Yo-Landi zavarba ejtő szexuális megvillanásai miatt.


A DUÓ ÖSSZE IS KAPOTT ANNO GAGÁVAL A TWITTEREN, AZ ŐT SZEREPELTETŐ VIDEÓ MIATT.

A közelgő albumot beharangozó klipben is van minden, amit a Die Antwoordtól elvárhatunk, de leginkább erőszak és szexualitás. A Pitbull Terrier videójában a csapat vezére, Ninja emberi pitbullként ugrik mindenki nyakának az utcán, miközben Yo-Landi hol cicalányként hergeli, hol sötét őrangyalként jár a nyomában. A dal az előzőleg kiadott, az új lemezen szintén helyet kapó Cookie Thumper után ismét masszív rave-rombolás, ráadásul Emil Kusturica 1997-es kultfilmje, a Macska-jaj Goran Bregović által jegyzett őrült betétdalának az újragondolása.


A Die Antwoord munkahelyen csak titokban megnézendő, Ninja által rendezett új videója:

a Donker Mag lemez borítója:

die.jpeg

Címkék: die antwoord
https://recorder.blog.hu/2014/05/21/verengzo_pitbullember_a_die_antwoord_uj_videojaban
Vérengző pitbullember a Die Antwoord új videójában
süti beállítások módosítása