A Dead Weather szupergruppal továbbra sem lehet baszakodni

2014.10.31. 09:55, subrecorder

the-dead-weather-the-dead-weather-16581090-1280-800.jpg

Majdnem egy év telt el azóta, hogy legutóbb hallottunk a Dead Weatherről, Jack White és Alison Mosshart (The Kills) csapatáról. Akkor bejelentették, hogy készül az új lemez és egy dalt is megosztottak róla. Most itt van a második, félni pedig továbbra sem érdemes: a kemény bluesrockot kedvelőknek megint van mire bólogatni.

2008 vége felé Jack White-nak jól tele volt a puttonya. A White Stripes-ban fasírtban volt Meg White-tal, emiatt lemondták akkori turnéjuk nagy részét, ő pedig a feszültségeket a Raconteurs-ben kívánta levezetni. Csakhogy a zenekar egy memphisi koncertje előtt elkapott egy jó kis hörghurutot, amitől a hangja gyakorlatilag teljesen elment. Még szerencse, hogy éppen a Kills-szel turnéztak, megkérték hát Alison Mosshart énekesnőt, ugorjon már be pár dal erejéig. A kémia olyan erős volt köztük, hogy White rá is kérdezett Mosshartnál, hogy nem lenne-e kedve felvenni egy számot vele meg Jack Lawrence-szel (szintén Raconteurs). A hölgy igent mondott, a sors keze pedig besegített, a stúdióban találkoztak Dean Fertitával (Queens Of The Stone Age), és így négyen alakították meg a Dead Weathert, mely stílusában hasonlít ugyan az összeállók más projektjeire, de sokkal sötétebb és keményebb mindegyiknél. Az énekesi feladatokat Mosshart vállalta magára, White pedig - mivel már unalmasnak találta, hogy mindig csak gitározik - beült a dobok mögé, ahol legutóbb 19 évesen, egy Goober & The Peas nevű zenekarban tevékenykedett.


JACK WHITE IDEI SZÓLÓALBUMÁRÓL AZ IVAN & THE PARAZOL FRONTEMBERE ÉRTEKEZETT NEKÜNK.

A kreatív energiák forrtak rendesen, a Dead Weather két éven belül két lemezt is kiadott. Aztán jött a White Stripes széthullása, a Kills friss albumának felvételei, a Queens Of The Stone Age revitalizálódása, mindenki mással volt elfoglalva. Legközelebb 2013 végén hallhattunk a csapatról, amikor is kihoztak egy kislemezt Open Up (That's Enough) címmel, és bejelentették: 2015-ben érkezik a harmadik album. A remek dal után ismét majd egy év csend következett, most pedig itt van a folytatás, a Buzzkill(er) formájában. Hogy pontosak legyünk, a single elérhető volt már augusztusban is, White kiadójának, a Third Man Recordsnak az előfizetői számára, vinylen, de most végre mindenki hallhatja. A Dead Weather továbbra is húzós és sötét, Fertitának pedig sikerült belecsempésznie valamit a QOTSA tavalyi lemezének hangzásából is. Az új album pontos megjelenési időpontját még mindig nem tudni, de mivel épp egyik tag sem foglalkozik nyíltan mással, remélhetőleg jövő év elején hallhatjuk.


A Dead Weather új dala, a Buzzkill(er), amely nem kegyelmez (legalábbis a szövege szerint):


a korábban már hallható Open Up (That's Enough):

https://recorder.blog.hu/2014/10/31/a_dead_weather_szupergruppal_tovabbra_sem_lehet_baszakodni
A Dead Weather szupergruppal továbbra sem lehet baszakodni
süti beállítások módosítása