Modern klasszikus – The Piano Guys

2014.10.29. 16:30, rerecorder

piano g 2.jpg

(X) Az amerikai Utah államból származó együttes interneten terjedő szenzációvá vált a mérhetően sikeres és feltűnően eredeti, saját készítésű zenei videóik sorozatával. A zenészek 2011-es összeállása óta már több mint 35 klipet konstruáltak, melyeket összesen – egészen elképesztő módon – 300 milliónál is többször tekintettek meg a felhasználók. Sikerüket a fiúk valójában a klasszikus zene és a popzene teljesen sajátos keverésének köszönhetik.

De kikből is áll a The Piano Guys? Igazából csupán egy zongorista, Jon Schmidt és egy másik zenész, Steven Sharp Nelson, csellista kettőséből. Mégis, a másik két személy – Paul Anderson és Al van der Beek – egyaránt fontos tagjai az együttesnek. „Szeretjük bemutatni a Föld eredeti szépségét, ahol a nézők nem várják el, hogy klasszikus zenei eszközöket találjanak” – mondja Anderson. A The Piano Guys-videók szakítanak a klasszikus zenei hagyományokkal. A rendhagyó stílus rendhagyó helyszínekért és soha nem hallott zenei hibridekért kiált. Csodálatos esőerdőkön, hegytetőkön és építményeken repítenek bennünket ezek a videók a leggyönyörűbb dallamokból szemezgetve az örök klasszikusoktól és napjaink slágereiből. 

piano g 1.jpg

Hogy is hangzik Mozart, Vivaldi vagy Beethoven mindenki által ismert dallama, Adele, a Coldplay, a One Direction vagy David Guetta világslágereivel egy színpadon, vagy akár közös szerzeményben? Vagy hogy is nyernek új értelmezést kedvenc filmzenéink, a Mission:Imposible vagy a Star Wars dallamaitól a Gyűrűk Urán át a Jégvarázsig? A példátlan sikertörténet igazolja, hogy a végeredmény igazán meggyőző. Az egyedülállóan mai stílus és a kivitelezés karöltve testesítik meg a The Piano Guys célját: eljuttatni a klasszikus zenét a fiatalokhoz.

piano g 3.jpg


A népszerű amerikai formáció európai turnéja keretében a Magyar Virtuózok és a Broadway jóvoltából ad koncertet november 25-én csupán egyetlen alkalommal a Papp László Budapest Sportarénában. Akik ismerik a Piano Guys-videók magával ragadó hangulatát, minden bizonnyal egy felejthetetlen élő koncertre számíthatnak.

 





Címkék: piano guys
https://recorder.blog.hu/2014/10/29/modern_klasszikus_the_piano_guys
Modern klasszikus – The Piano Guys
süti beállítások módosítása