Feloszlott a Beady Eye

2014.10.27. 10:25, subrecorder

beady-eye.jpg

"A Beady Eye nincs többé. Köszönjük a támogatást." Mindössze ennyit írt ki Twitterre Liam Gallagher október 25-én. Az együttest az énekes az Oasis volt tagjaival (kivéve ugye Noel Gallagher) alakította, közvetlenül az anyazenekar feloszlása után.

Miután az Oasis hosszú szenvedés után 2009-ben kimúlt, Liam Gallagher, Gem Archer és Andy Bell gitárosok, valamint Chris Sharrock dobos (plusz a Kasabian volt basszusgitárosa, Jay Mehler) megalakították a Beady Eye-t, kimondottan azzal a céllal, hogy továbbvigyék az eredeti zenekar örökségét. A Beady Eye végül két lemezig jutott el, az elsőt 2011-ben adták ki (Different Gear, Still Speeding), a másodikat pedig tavaly, ez szimplán csak BE névre hallgatott. Az utóbbi egy-másfél évben a csapat már Oasis-számokat is játszott a koncertjein, de fennállásuk soha nem volt igazán zökkenőmentes. Több fellépésüket lemondták, Archer múlt ősszel koponyatörést szenvedett, januárban pedig menedzserükkel is szétváltak az útjaik. Hogy egy kis bulvárt is belesűrítsünk, Liam ráadásul éppen egy elég komoly gyerektartási vita kellős közepén is van volt feleségével. A fenti okokból kifolyólag lehetséges, hogy a körülmények egész egyszerűen most nem alkalmasak a zenekarosdira, ezen felül talán nem kell belelátni semmi komolyabbat a feloszlásukba. Mindeközben Noel Gallagher jövő májusra tervezi a High Flying Birds második albumának megjelenését, melynek sajnálatos módon nem Suck It, Liam lesz a címe, hanem Chasing Yesterday és Johnny Marr is játszik rajta. 

A Beady Eye megszűntével az Oasis újraalakulásának esélyei 0%-ról megemelkedtek ugyan, de annak ellenére, hogy a testvérek bizonygatják már jó ideje, hogy a magánéletükben jóban vannak "amennyire lehetséges", az összeállást kizártnak tartják. Az Oasis bemutatkozó albuma, a Definitely Maybe egyébként épp idén 20 éves, a zenekar első három lemezét ennek örömére újra kiadták. 


Nézzünk egy rövid összeállítást a Beady Eye munkásságából:

 

 


Noel Gallagher eddig ezt a dalt osztotta meg készülő albumáról:

https://recorder.blog.hu/2014/10/27/feloszlott_a_beady_eye
Feloszlott a Beady Eye
süti beállítások módosítása