Albumpremier! Cs. Kalotas | K6is12

2014.10.15. 11:30, rerecorder

k6is12 cover digi centerSMALL.jpg

A Realistic Crew egykori egyik fele, Kalotás Csaba ma már leginkább filmzenék (Viharsarok, Társas Játék, Paul Bowles: The Cage Door Is Always Open) szerzőjeként ismert, ám most megjelenik - egy Kamikaze Scotsmen-átdolgozással felvezetett - első saját, szerzői albuma is, ami valójában több, mint nagylemez. A K6is12 egy fotós-zenés-utazós projekt, 12 hónap fényképeken megörökített úton levésének 12 tételes, instrumentális, gyönyörű zenei lenyomata. 

kalotás csaba.jpgKalotás Csaba éppen egy éve kezdett bele ebbe a K6is12-be, ahogy mondja: „egy éve pont ezen a napon kezdtem el ezt a projektet. Aznap lett meg a jogosítványom. Aztán 45000 kilométert utaztam, autóval, gyalog, repülőgépen. Ennek az összesítése ez a tizenkét zene és a tizenkét epizódra osztott képek.” A 2013 októberétől 2014 szeptemberéig tartó utazáshoz - amelyen a zeneszerző-fotós rengeteget fényképezett - minden hónapban készült egy pazar fotóösszeállítás (ezekből alább mutatunk részleteket) és minden hónapban született egy zenei tétel is, ami mostanra állt össze egy teljes nagylemezzé. Az értelemszerűen oct című felvétellel kezdődő és sep című szerzeménnyel záródó lemezanyag (aminek a Kamikaze-átdolgozás a bónuszdala) borzongatóan szép instrumentális zene. Ha meghatározni kellene akkor valahova a jazz-es dark ambient kategória felé lehetne próbálkozni, de természetesen olyan zene ez, amit inkább hallgatni kell, mint elmagyarázni. Egyes felvételekben közreműködik Hegyi Dávid, Jelly Belly, Birtalan Áron, Vanis, Horváth Gábor, Márkos Albert is. 

KALOTÁS CSABÁVAL KÉSZÜLT INTERJÚNK A PROJEKTRŐL ITT OLVASHATÓ.

Az egész projekt a K6is12 oldalon jelenik meg kompakt egészében, a végighallgatható zenével, havi bontásban a fotókkal, és innen lehet rendelni is printen a fényképekből - a lemezanyagot pedig vinylen az info@k6is12.com-on lehet előrendelni (ami a rendeléshez képest egy hét múlva el is készül).


és akkor a cs. kalotas | K6is12 , azaz "a Snæfellsjökull-tól Shanghai-ig, Kishalompusztán keresztül. 45000 kilométer képekben és zenében", teljes egészében, a SoundCloudról rögtön ingyenesen letölthető formában is: 


és a zenéhez nézegethető a projekt fotós anyaga is, hónapról-hónapra - és ajánlott is végignézni, mert nagyszerűen működik a zenével:

október, Perőcsény (a linkek mögött a legbővebb válogatás az adott havi képekből a behance.net/cskalotas oldalról) k6is12 oct - perocseny, hungary.jpg


november, Mátraszentimrek6is12 nov - matraszentimre, hungary.jpg


december, Dobogókők6is12 dec2 - dobogoko, hungary.jpg


január, Újpestk6is12 jan - ujpest, hungary.jpg


február, Balatonaligak6is12 feb - balatonaliga, hungary.jpg


március, Kishalompusztak6is12 mar - kishalompuszta, hungary.jpg


április, Teremin, Szerbiak6is12 apr - temerin, serbia.jpg


május, London Docklands, Nagy-Britanniak6is12 may - london docklands, england.jpg


június, Sanghaj, Hangzhou, Kínak6is12 jun - shanghai, hangzhou, china.jpg


július, a Snæfellsjökull, Izlandk6is12 jul - snaefellsjokull, iceland.jpg


augusztus, Eibiswald, Ausztriak6is12 aug2 - eibiswald, austria.jpg


szeptember, Szczawnica, Lengyelországk6is12 sep - szczawnica, poland.jpg

a K6is12 mozgóképes trailere: 



 

https://recorder.blog.hu/2014/10/15/albumpremier_cs_kalotas_k6is12
Albumpremier! Cs. Kalotas | K6is12
süti beállítások módosítása